Cinci cazuri de toxiinfecție alimentară la un un hotel din Mamaia

Publicat: 12 06. 2013, 14:05
Actualizat: 26 03. 2019, 00:46

Cinci persoane cazate la un hotel din stațiunea Mamaia au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la restaurantul unității, dar niciuna dintre acestea nu a necesitat spitalizarea, Direcția de Sănătate Publică declanșând o anchetă în acest caz.

Potrivit directorului adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, Mihaela Dinisov, cinci persoane, dintr-un grup de 15, au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la restaurantul Hotelului Central din Mamaia unde erau cazate, doar unul dintre turiști ajungând la spital, fără să necesite însă internarea.

„Un singur bolnav s-a prezentat aseară (marți seara – n.r.) la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a primit tratament, dar nu a rămas internat. Un altul a primit asistență medicală de la Seviciul de Ambulanță, iar ceilalți nu au prezentat probleme deosebite. Cazuistica este de toxiinfecție alimentară. Simptomatologia preponderentă a fost aceea digestivă – dureri abdominale, vărsături, scaune diareice”, a precizat Mihaela Dinisov.

O echipă de control a DSP Constanța a mers la restaurantul hotelului pentru a recolta probe din bucătăria restaurantului și de la personal.

„Se investighează personalul și se recoltează probe – exudate și coproculturi de la personalul din blocul alimentar. De asemenea, se evaluează condițiile igienico-sanitare, se iau probe de alimente, se recoltează salubrități, de pe suprafețe, de pe mâini, și așa mai departe”, a mai declarat directorul adjunct al DSP Constanța, care a precizat că și restul membrilor grupului respectiv vor fi supravegheați în perioada următoare.

Cătălin Legănel, corespondenti@mediafax.ro