Prima pagină » Știri » Cinci deținuți de la Penitenciarul Giurgiu, audiați la Poliția Ploiești într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”

Cinci deținuți de la Penitenciarul Giurgiu, audiați la Poliția Ploiești într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”

Cinci deținuți de la Penitenciarul Giurgiu, audiați la Poliția Ploiești într-un dosar de înșelăciune prin metoda
Opt persoane sunt audiate, joi seară, la sediul Poliției Ploiești, într-un dosar de înșelăciune prin metoda "accidentul", în care anchetatorii au identificat zece victime, cinci dintre cei audiați fiind deținuți din Penitenciarul Giurgiu, în camera cărora au fost găsite telefoane mobile.

Opt persoane sunt audiate, joi seară, la sediul Poliției Ploiești, într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”, în care anchetatorii au identificat zece victime, cinci dintre cei audiați fiind deținuți din Penitenciarul Giurgiu, în camera cărora au fost găsite telefoane mobile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Georgian Drăgan, opt persoane au fost duse și sunt audiate, joi, la sediul Poliției Ploiești, în urma a cinci percheziții făcute în București, Chiajna, Bărcănești, Dumbrava și în Penitenciarul Giurgiu, într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”.

Cinci dintre cei opt suspecți sunt deținuți care își execută pedepsele în Penitenciarul Giurgiu.

Surse apropiate anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX că la perchezițiile făcute în Penitenciarul Giurgiu au fost găsite și ridicate mai multe telefoane mobile, cartele sim și accesorii pentru telefoane.

Zeci de polițiști au făcut, joi dimineață, mai multe percheziții în București, Chiajna, Bărcănești și Dumbrava, dar și în Penitenciarul Giurgiu, într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”, în acest dosar polițiștii identificând zece părți vătămate și stabilind un prejudiciu de 30.000 de lei.

Metoda „accidentul” este una dintre cele mai folosite metode de înșelăciune din ultima perioadă, iar în cele mai multe dintre situații cei care sunt înșelați sunt bătrânii. Victimele infractorilor primesc un telefon prin care apelantul spune că este fiul sau fiica și că a fost implicat într-un accident rutier grav, în urma căruia trebuie să despăgubească victima accidentului și să plătească avocatul. Infractorii cer victimelor să nu spună nimănui despre ce s-a întâmplat și să trimită urgent sume mari de bani prin transfer rapid.

Autor

Citește și