Cine este pilotul planorului dispărut în Bucegi. De ce nu a fost găsită epava nici după o zi de la pierderea legăturii cu solul. Arafat: „Informația că pilotul a fost găsit mort nu se confirmă”

Cine este pilotul planorului dispărut în Bucegi. De ce nu a fost găsită epava nici după o zi de la pierderea legăturii cu solul. Arafat: „Informația că pilotul a fost găsit mort nu se confirmă
Publicat: 07/08/2015, 21:14
Actualizat: 08/08/2015, 00:48

Pilotul avea 56 de ani, „mare experiență” și executa un zbor privat în zona Postăvarul. Mircea Craciun era unul dintre cei mai buni profesioniști in planorism. În varstă de 57 de ani, era un pilot de talie internațională și se pregatea pentru o competitie în Germania, potrivit stirileprotv.ro. El avea la la activ peste 3.000 de ore de zbor, iar cel mai lung zbor a fost de 700 de kilometri, un adevarat record pe un planor.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Din datele obținute a reieșit că pilotul aparatului de zbor are 56 de ani, „mare experiență” și executa un zbor privat în zona Postăvarul.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a activat structurile tehnice subsecvente platformei de coordonare operațională pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Transporturilor și ROMATSA, pentru dispunerea primelor măsuri de căutare a aparatului de zbor. De asemenea, au fost alertate unitățile specializate ale MAI din județele Brașov, Dâmbovița, Covasna, Sibiu, Mureș, Alba, Argeș, Vâlcea, Prahova, Buzău, Bacău și Vrancea.

„Totodată, s-a încercat în mod repetat apelarea pilotului pe telefonul mobil, dar acest lucru nu s-a reușit. În aceste condiții, pentru identificarea ariei de căutare, s-au desfășurat în cursul nopții trecute misiuni de localizare a ultimului semnal de pe acest telefon, fiind asigurat în permanență fluxul comunicațional între structurile implicate în gestionarea acestei situații.

La căutări au participat și două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie al MAI, de tip EC 135, de la Bazele Aeriene Târgu Mureș și București, pe lângă cele trei elicoptere aparținând Ministerului Apărării Naționale, precum și trei avioane de la Aeroclubul Brașov.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, planorul a decolat de la Ghimbav joi, la ora 12.30, fără a avea un plan de zbor în baza căruia să poată fi monitorizat, iar semnalul telefonului mobil al pilotului a fost detectat ultima dată la mai puțin de o oră de la decolare, respectiv la ora 13.06, în județul Prahova.

Vineri dimineață, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că ministrul Mircea Dușa a aprobat participarea forțelor și mijloacelor MApN la acțiunea de căutare-salvare a pilotului planorului dispărut joi.

„Astfel, în această dimineață, în jurul orei 5.30, șase militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte din Câmpulung Muscel s-au alăturat echipelor de jandarmi montani și reprezentanților Direcției Silvice Argeș care efectuează căutări în zona Fundata-Dragoslavele. Suplimentar, începând cu ora 7.15, la acțiune participă și trei elicoptere IAR 330 PUMA (două de la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii și unul de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni), echipajele având în compunere echipe de căutare-salvare”, afirmau reprezentanții MApN, precizând că solicitarea de sprijin a fost făcută de către Ministerul Afacerilor Interne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Vine decizie la mașinile pe benzina și motorină. Vor fi suprataxate
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?