Prima pagină » Știri » Cine sunt patronii Clubului Colectiv

Cine sunt patronii Clubului Colectiv

Cine sunt patronii Clubului Colectiv
Acționarul principal al firmei care deține Clubul Colectiv din Capitală, unde 27 de persoane au murit, iar alte aproximativ 200 au fost rănite într-un incendiu izbucnit în timpul unui concert, este Alin Anastasescu.

Acționarul principal al Colectiv Club SRL, firma care deține clubul în care s-a produs tragedia, este Alin Anastasescu, acesta mai având alți doi asociați.

Pe pagina sa de Facebook, Alin Anastasescu menționează că este managing partner și co-fondator al clubului, iar pe contul Linkedin Alin Anastasescu precizează este absolvent al Facultății de Arte.

Din mai 2013, el este co-fondator și managing partner la Clubul Colectiv, iar din ianuarie 2011 este și producător la Cevadevis.ro., unde a realizat matriale de publicitate pentru branduri cunoscute și a mai organizat evenimente la firma Sasquatch pentru brandul Mountain Dew. Anastasescu a mai lucrat pentru compania Emagic Entertainment/Danube Event Services la organizarea unor concerte pe care renumite trupe internaționale le-au susținut în România.

Clubul Colectiv se află pe strada Tăbăcarilor nr. 7 din Sectorul 4 al Capitalei și funcționează într-o hală din fosta fabrică „Pionierul”. Vineri seară, clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”. Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Trupa Goodbye To Gravity care a concertat în clubul Colectiv este formată din cinci tineri, evenimentul fiind anunțat pe pagina de Facebook a localului drept „un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice”.

Potrivit paginii de Facebook a Goodbye To Gravity, trupa rock este formată din cinci membri: Andrei Galut – voce, Alex Pascu – bass, Vlad Telea – chitară, Mihai Alexandru – chitară și Bogdan Lavinius – tobe.

Pe pagina clubului Colectiv se preciza că spectacolul va beneficia „de un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice și decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului”: „Goodbye To Gravity lansează noul album «Mantras of War», vineri, 30 octombrie, cu un spectacol inedit. Concertul va beneficia de un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice și decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului. Nu vor lipsi invitați speciali, un after-party de Halloween marca GTG și multe alte surprize!”.

Sâmbătă seară, în club era programat să aibă loc un concert susținut de Cedry2K.

Până la ora transmiterii acestei știri, nu au fost furnizate informații oficiale privind starea de sănătate a celor cinci tineri componenți ai trupei.

În incendiul izbucnit în Clubul Colectiv au murit 27 de persoane. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite, dintre care 162 au fost ransportate cu ambulanțe la Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Spitalul Elias, Spitalul Militar, Spitalul Sfântul Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Spitalul Sfântul Ioan, Spitalul Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, iar ceilalți au mers singuri la unități sanitare, fără a rămâne internați.

Familiile tinerilor care au fost în club la momentul incendiului pot suna pentru a cere informații despre numele victimelor și spitalele la care au fost duse la numerele de telefon puse la dispoziție de MAIȘ 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Martori aflați în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăți din plafon, care era capitonat și el cu burete fonic, s-au desprins și au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflați la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan și să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică și s-au îmbulzit spre ieșire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre ușile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, și cea de-a doua ușă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta „ieșind în valuri” pe ușa de la intrare.

Potrivit acestora, primele ambulanțe au sosit după aproximativ un sfert de oră. La fața locului au venit ulterior zeci de ambulanțe, unii dintre răniți fiind preluați și duși la mai multe spitale din București. Unora dintre cei răniți li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenția a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanțelor în curtea clubului.

Citește și