Cine va fi noul director general al METROREX. Mandatul lui Dumitru Șodolescu se încheie marți

Publicat: 02 07. 2019, 12:13

Motivul pentru care mandatul lui Dumitru Șodolescu nu a fost prelungit de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ar fi presiunile sindicaliștilor care au protestat în nenumărate rânduri, aceștia fiind nemulțumiți de lipsa de personal și de alocările financiare insuficiente.

Actualul director a fost numit în funcție în martie 2018, când l-a înlocuit pe Ion Constantinescu.

Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor METROREX declara în august 2018 că „ar trebui să angajăm 700 de oameni pentru a avea siguranță în circulația metroului, dar conducerea Metrorex a angajat directori și personal de conducere în loc să asigure angajările la nivelul mentenanței și al celorlalte posturi necesare”.

Marin Aldea a mai deținut această funcție în 2017, dar a fost demis în data de 3 noiembrie de către Consiliul de Administrație.

Aldea a fost demis după ce un metrou a rămas blocat în stația Eroilor, dar și din cauza unor probleme manageriale mai vechi și ca efect al lipsei de responsabilitate, explica la acel moment, ministrul Transporturilor, Felix Stroe. Circulația a fost oprită la acel moment mai bine de 2 ore.