Cine va fi noul șef AEP, după demisia Anei Maria Pătru
„Mai departe va fi un interimat. Probabil, unul dintre vicepreședinți va prelua instituțional, iar apoi vom demara procedura de numire de către Parlament a președintelui AEP”, a declarat pentru MEDIAFAX președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.
El a precizat că încă nu a fost primită la registratura Parlamentului demisia președintelui AEP Ana Maria Pătru.
„Când vom avea demisia, vom discuta care sunt pașii de urmat”, a adăugat Iordache.
Fosta președintă a AEP Ana Maria Pătru a ieșit din sediul DNA Ploiești, în noaptea de marți spre miercuri, după 9 ore de audieri și a fost dusă în arestul IPJ Prahova, după ce, anterior, și-a anunțat demisia de la conducerea Autorității Electorale Permanente, prin intermediul avocatului, a informat corespondentul MEDIAFAX la Ploiești.
Ana Maria Pătru a ieșit încătușată din sediul DNA Ploiești după mai bine de 9 ore de audieri.
Întrebată de jurnaliști ce părere are despre măsura procurorilor, care au decis să o rețină pentru 24 de ore, a răspuns „o să vedem” și a refuzat să facă alte precizări.
Ana Maria Pătru a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente (AEP), a anunțat, marți seară, avocatul acesteia, Cristan Ene, la ieșirea de la DNA Ploiești.
„Doamna Ana Maria Pătru, având în vedere situația juridică, a luat decizia de a înainta de îndată demisia din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente. De asemenea, procesul va continua și mâine vom merge la judecător în vederea continuării urmăririi penale și lămuririi situației din punct de vedere al măsurii preventive”, a declarat, marți seară, avocatul Anei Maria Pătru, Cristian Ene.
Ana Maria Pătru, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a fost reținută pentru 24 de ore, sub acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.