Prima pagină » Știri » Cinematografele Favorit și Giulești vor fi modernizate. Când încep lucrările

Cinematografele Favorit și Giulești vor fi modernizate. Când încep lucrările

Cinematografele Favorit și Giulești vor fi modernizate. Când încep lucrările
Primăria Sectorului 6 vrea să demareze lucrările de modernizare a cinematografului Favorit. Instituția a alocat pentru acest proiect, în bugetul pe 2016, suma de 7,9 milioane lei. De asemenea, Primăria Sectorului 6 cere sprijinul Primăriei Capitalei pentru reabilitarea Cinematografului Giulești.

În urma ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), ce a avut loc în data de 26 noiembrie 2015, cinematografele Giulești și Favorit au trecut în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, conform HCGMB nr. 213.

Intenția administrației publice a Sectorului 6 este de a renova cele două clădiri culturale în care ar urma să-și desfășoare activitatea Centrul Cultural Multifuncțional.  În bugetul pe anul 2016, Primăria Sectorului 6 a alocat suma de 7,9 milioane lei pentru începerea lucrărilor de modernizare a cinematografului Favorit.

Mai mult decât atât, Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, a făcut deja demersuri pentru a include în Rețeaua Europeană a Centrelor Culturale (ENCC) viitorul Centrul Cultural Multifuncțional ce ar urma să funcționeze în fostele sedii ale cinematografelor Favorit și Giulești. În răspunsul primit de la oficialii europeni a fost stipulată condiția desfășurării activităților culturale într-un spațiu adecvat, lucru ce nu poate fi îndeplinit în prezent din cauza faptului că cele două clădiri se află într-o avansată stare de degradare și sunt total inadecvate pentru desfășurarea activităților culturale și educative.

În acestă situație, administrația locală a Sectorului 6 propune  Primăriei Capitalei ca ambele autorități publice să participe la renovarea și modernizarea Cinematografului Giulești. Fostul cinema este situat în Calea Giulești nr. 56A și are o suprafață totală de 1355 mp, reprezentând clădirea și terenul aferent.

După finalizarea lucrărilor, în noul Centru Cultural Multifuncțional își pot desfășura activitatea și alte instituții de cultură din Municipiul București care, în prezent, nu au o sală adecvată sau care nu mai pot funcționa în sediile pe care le dețin în acest moment, din diferite motive: lipsa unei autorizații ISU sau situarea într-un imobil încadrat în clasa I grad de risc seismic care prezintă pericol public (Teatrul Nottara, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Foarte Mic), scrie b365.ro.

Autor

Citește și