Prima pagină » Știri » Cioacă, achitat în dosarul privind violarea corespondenței fostei sale soții – Elodia

Cioacă, achitat în dosarul privind violarea corespondenței fostei sale soții – Elodia

Cioacă, achitat în dosarul privind violarea corespondenței fostei sale soții - Elodia
Polițistul Cristian Cioacă a fost achitat, vineri, în dosarul în care a fost judecat pentru violarea corespondenței prin e-mail a fostei sale soții, avocata Elodia Ghinescu, a dispus Judecătoria Brașov după rejudecarea dosarului, decizia nefiind finală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițistul Cristian Cioacă a fost achitat, vineri, în dosarul în care a fost judecat pentru violarea corespondenței prin e-mail a fostei sale soții, avocata Elodia Ghinescu, a dispus Judecătoria Brașov după rejudecarea dosarului, decizia nefiind finală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Brașov, Anda Sânpetru, Cristian Cioacă a fost achitat întrucât, conform Articolului 10, litera B din Codul de procedură penală, „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Avocata acestuia a cerut în instanță achitarea clientului ei pe motiv că, atât timp cât avocata Ghinescu a fost declarată oficial moartă, existând un certificat de deces în acest sens, această infracțiune nu mai există.

Dosarul de violare a corespondenței electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecătoria Brașov, în aprilie 2011, de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Inițial, Curtea de Apel Brașov l-a condamnat pe Cioacă, în 27 septembrie 2010, la trei ani de închisoare cu suspendare. Hackerul Adrian Nițu, judecat în același dosar, a primit o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în februarie 2009, alături de hacker-ul Adrian Nițu, pentru acces fără drept la sisteme informatice, restricționare fără drept a accesului la date informatice și transferul neautorizat de date informatice.

Cea de-a treia persoană cercetată în acest dosar a fost fostul coleg al lui Cioacă, Marius Sebastian Breazu, ofițer de poliție judiciară la IPJ Brașov. Acesta însă nu a fost trimis în judecată, fiindu-i aplicată doar o sancțiune administrativă.

Cioacă a refuzat să dea orice declarație cu privire la acest caz în fața procurorilor, în schimb a recunoscut în fața presei că a intrat de pe calculatorul bun comun al celor doi soți în contul de Yahoo Messenger al fostei sale soțiii.

Pe numele lui Cristian Cioacă a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, conform unei decizii din 24 ianuarie 2008 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, însă acesta a stat doar câteva zile în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, întrucât a fost eliberat sub control judiciar.

Acesta este al doilea dosar în care Judecătoria Brașov l-a achitat pe Cioacă, după cel de „furt între soți”, când instanța a decis să-l achite pe polițist, în 26 iunie 2011. Avocata familiei Ghinescu a făcut recurs, următorul termen în acest dosar fiind în 19 aprilie, la Curtea de Apel Brașov.

 

Citește și