Ciolacu salută anunțul lui Biden privind reactoarele modulare: ”România face astăzi un pas uriaș spre independența energetică”

Publicat: 20 05. 2023, 14:48
Actualizat: 20 05. 2023, 14:53

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, salută anunțul făcut sâmbătă de președintele american Joe Biden la summitul G7, care a spus că SUA pregătesc împrumuturi de 4 miliarde de dolari pentru proiectul reactoarelor nucleare mici din România, pentru a consolida independența energetică.

„România face astăzi un pas uriaș spre una dintre cele mai importante ținte ale sale: independența energetică! Salut anunțul făcut de președintele american, Joe Biden, în marja summitului G7, prin care SUA și alți parteneri multinaționali susțin, cu peste 4 miliarde de dolari, proiectul Reactoarelor Modulare Mici din țara noastră!

Această decizie probează complexitatea și dezvoltarea relației noastre bilaterale atât din punct de vedere strategic, cât și printr-o accelerare fără precedent a dimensiunii economice a parteneriatului nostru.

Proiectul realizat de Nuclearelectrica– alături de partenerii americani și de consorții din Japonia, Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite- are o însemnătate majoră pentru țara noastră: înseamnă mai multe locuri de muncă, mai multe oportunități pentru companiile românești și un plus de energie pentru creșterea economică a țării”, scrie președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat sâmbătă la summitul marilor economii din Grupul celor 7 (G7) că două instituții financiare guvernamentale americane au emis scrisori de interes pentru un împrumuturi potențiale de 4 miliarde de dolari proiectul reactoarelor nucleare mici din România, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Este vorba despre proiectul dezvoltat de compania americană NuScale în parteneriat cu compania română cu capital majoritar de stat Nuclearelectrica la Doicești (Dâmbovița).