Circa 1.200 de locuințe de serviciu aflate în proprietatea CFR SA vor putea fi cumpărate de chiriași

Publicat: 22 08. 2012, 17:09
Actualizat: 27 09. 2018, 20:32

Circa 1.200 de locuințe de serviciu aflate în proprietatea CFR SA vor putea fi cumpărate de către actualii chiriași, prețul de vânzare fiind stabilit în funcție de cel de pe piață de către un expert autorizat, măsura prin care compania feroviară urmărește creșterea veniturilor.

„CNCF CFR va vinde 1.178 de locuințe de serviciu, aflate în proprietatea privată a companiei. Locuințele de serviciu se află în clădiri proprietate a CNCF CFR , situate în zona stațiilor de cale ferată, halte, puncte de oprire etc., și sunt ocupate de chiriași în baza unor contracte de închiriere, încheiate cu cele 8 regionale de cale ferată”, se arată într-un comunicat al companiei.

Prețul este stabilit în conformitate cu prevederile legislației privind vânzarea de locuințe și spații cu altă destinație construite din fondurile statului și din fondurile unităților economice sau bugetare de stat, care stabilește că valoarea de vânzare a locuinței se calculează raportat la prețul pieței de către un expert autorizat, în condițiile legii.

Vânzarea locuințelor de serviciu poate începe doar la solicitarea scrisă a titularului care ocupă imobilul în baza contractului de închiriere.

„Adoptarea acestei măsuri va contribui la creșterea veniturilor companiei, în conformitate cu țintele prevăzute în acordul semnat de Guvern cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană”, se menționează în comunicat.

Compania Națională de Căi Ferate CFR administrează infrastructura feroviară publică.