Prima pagină » Știri » Cireșele au ajuns produse de lux pentru majoritatea românilor. Cu cât se vinde un kilogram

Cireșele au ajuns produse de lux pentru majoritatea românilor. Cu cât se vinde un kilogram

Cireșele au ajuns produse de lux pentru majoritatea românilor. Cu cât se vinde un kilogram
În piețele românești au apărut cireșele importate, care se vând și la prețuri de 120 de lei kg. Potrivit specialiștilor din domeniul agro-alimentar, vânzarea acestor produse la prețuri atât de mari reprezintă o speculă pură. Vestea bună este că în trei-patru săptămâni vor apărea cireșele românești.

„Da, au apărut cireșele, la prețuri care ajung și la 120 de lei kilogramul. Așa s-a întâmplat și anul trecut, și discutăm aici de speculă pură. Cei care le comercializează nu aduc cantități foarte mari, ca să nu li se strice marfa. Sunt persoane care au mulți bani și cumpără aceste produse, și se înhamă la așa ceva. O să dureze trei – patru săptămâni, până apar cireșele românești. În scurt timp, cele din import se vor vinde cu 70-80 de lei kilogramul. Vorbim de produse de lux, care nu sunt destinate românilor obișnuiți, cu salarii de 2.000 de lei”, a declarat, pentru Mediafax, Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA).

Potrivit sursei citate, cireșele care se găsesc acum în piețe sunt aduse, cel mai probabil, din Grecia, Turcia sau din țări din Asia.

În ceea ce privește gustul cireșelor importate, Frumosu spune că nu se pot compara cu cele românești, care sunt mult mai bune, iar ele se găsesc acum, la aceste prețuri, în piețe precum Dorobanți, Norilor, Amzei sau Băneasa, unde își fac cumpărăturile bucureștenii înstăriți.

„Cireșele românești, de mai, ar trebui să apară în două trei săptămâni, dar ținând cont că a fost vremea destul de capricioasă, ele vor apărea pe la 1 iunie, la prețuri de 20 -25 de lei maximum”, mai spune Dragoș Frumosu.

Potrivit președinteului FNSIA, în piețe au început să apară deja căpșunile românești, care se vând cu 15 lei kilogramul.

„Căpșunile românești au alt gust, și faptul că sunt făcute în pământ, mai ales că pământul nostru are niște calități deosebite, au un parfum specific”, conchide Frumosu.

Ca și anul trecut, pe rețelele de socializare circulă foarte multe glume despre prețul cireșelor, precum:

„Femeile nu-și mai fac selfie cu geanta Louis Vuitton, ci cu punga de cireșe”;

„Cireșa de pe tort este mai scumpă decât tortul” – Adina Lăcătușu, sau, „În România a apărut primul amanet pentru cireșe” – Ion Tincu.

„La aprozar: – Puneți-mi și mie cireșe de 10 lei, vă rog… – Ori luați una întreaga, ori deloc. Eu din ea nu tai…” – Academia de Stihl.

„Mașina pare să nu mai fie decisivă la agățat. Acum poți să agăți la supermarket, plimbându-te cu punga de cireșe. Ooo, ăsta are bani să ia cireșe! Pe el, fată!!!” – State Ioana

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și