Cîțu, despre impozitarea pensiilor speciale: Teodorovici va da explicații în Parlament
„Теодорович las-o jos că măcăne! Теодорович ar trebui să recunoască public gaura imensă de la buget și să arate rectificarea bugetară negativă. Теодорович Îți garantez eu un lucru. Să te aștepți să dai explicații în Parlament și altor instituții de stat despre măsluirea execuției bugetare în 2018. Veți răspunde pentru tot. Impozitarea pensiilor speciale este doar o încercare disperată din planul de albire a PSD-ALDE. Viorică Albă ca Zăpada și cei 28 de pititici încă lucrează la ștergerea din memorie a producței în care tot ei erau actori principali AliDragnea și cei 40 de hoți”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.
Senatorul liberal a afirmat că doar un impozit de 150% pentru pensiile de peste 10000 lei ar repara situația economică.
„Pensia medie pentru românii care depind doar de sistemul baat pe contributivitate este de 1100 de lei pe luna. Теодорович propune impozitarea pensiilor de peste 10000 de lei pentru a -repara- situația. Doar un impozit de 150% pentru pensiile de peste 10000 de lei ar regla cât de cât situația. Altfel , media pensiilor pentru privilegiații României rămâne cu mult peste ce primesc românii de rând. Singura soluție care rezolvă această problemă- Toți românii trec pe un sistem de pensii bazat doar pe contributivitate. România este o țara prea săracă să-și permită pensionari de lux”, a subliniat Cîțu.
În încheiere, senatorul PNL îl întreabă pe Eugen Teodorovici de ce nu a impozitat și pensiile din Pilonul II și Pilonul III.
„Despre intențiile reale ale lui Теодорович… În parlament a votat , alături de PSD-ALDE, împotrivă proiectului meu de lege care elimină pensiile speciale. Asta spune tot. O întrebare pentru Теодорович: Cum impozitezi tovarășe doar pensiile speciale și nu și pe cele din Pilonul II și Pilonul III? (sau asta este de fapt planul ? )”, a conchis Cîțu.
Reacția liberalului vine în contextul în care ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat, luni, că în ședința Comitetului Executiv Național PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depășesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”.
foto: Hepta