Prima pagină » Știri » Clasa pregătitoare la București: lipsesc 50 de profesori și mai trebuie adus mobilier

Clasa pregătitoare la București: lipsesc 50 de profesori și mai trebuie adus mobilier

Clasa pregătitoare la București: lipsesc 50 de profesori și mai trebuie adus mobilier
Aproximativ 50 de posturi sunt neocupate la clasele I și pregătitoare din Capitală, dar în 17 septembrie în toate sălile va fi personal, iar 80 la sută din mobilier a fost deja adus în unitățile de învățământ

Aproximativ 50 de posturi sunt neocupate la clasele I și pregătitoare din Capitală, dar în 17 septembrie în toate sălile va fi personal, iar 80 la sută din mobilier a fost deja adus în unitățile de învățământ, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

„Există deficit de resursă umană. Miercuri, deficitul era de aproximativ 50-55 de posturi. Totuși, în 17 septembrie, toate clasele vor avea personal”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Marian Banu a precizat că dacă până vineri nu vor fi găsite cadre didactice calificate, se va apela la studenți, doctoranzi, masteranzi, care ulterior vor susține un concurs.

În legătură cu situația achizițiilor de mobilier, purtătorul de cuvânt al ISMB a spus că 80 la sută din unitățile de învățământ au deja luate seturile cu măsuțe și scăune reglabile.

„Termenul limită pentru livrarea mobilierului este 26 septembrie, vorbim despre 9.800 de seturi. În 80 la sută din școli acestea există deja”, a precizat Marian Banu.

Inspectorul general școlar al Capitalei, Constantin Trăistaru, declara, săptămâna trecută, că introducerea clasei pregătitoare a fost lipsită de un studiu privind posibilitățile unităților de învățământ de a crea aceste clase.

„Sunt școli unde s-au repartizat cinci clase, în altele trei, în altele două, fără niciun studiu prealabil. Din păcate a trebuit să găsim soluții să reorganizăm planul, astfel încât, în acest moment, avem 435 de săli de clasă pentru pregătitoare. La aceste clase trebuie să predea cadre didactice calificate”, a spus inspectorul general școlar.

„Nu acceptăm funcționarea în trei schimburi, suprapopularea școlilor. Un management bun nu înseamnă trei schimburi, ci organizarea învățământului în două schimburi”, a mai declarat Constantin Trăistaru.

În București sunt 424 de unități de învățământ preuniversitar, potrivit ISMB.

Citește și