Pe fiecare dintre cele șase clopote se află (de la stânga la dreapta) stema Patriarhiei Române, chipul Patriarhului României și crucea patriarhală, precum și inscripția:Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Națională – Centenar 1918 – 2018.
Clopotele vor fi amplasate în cursul acestui an.
Primul dintre cele șase clopote ale Catedralei a fost turnat vineri, 11 noiembrie 2016, iar celelalte cele cinci în data de 21 aprilie 2017. Clopotele realizate la Innsbruck au o garanție de 15 ani și o viață apreciată la peste 400 de ani.
„Este vorba despre șase clopote, cel mai mare dintre ele este un clopot masiv, este unul dintre cele mai mari clopote din Europa, dacă nu chiar cel mai mare, iar dimensiunea lui este justificată de dimensiunea Catedralei. Este un clopot puternic, dar niciodată nu va fi cazul ca cineva să se teamă că va fi deranjat de bătaia lui. Bătaia acestui clopot va fi reglată în mod electronic, limba clopotului nu va fi niciodată izbită cu putere astfel încât decibelii să deranjeze pe cineva. Deși s-a spus că acest clopot va fi auzit de jumătate de Capitală, nu va fi cazul pentru că el nu va fi bătut în mod irațional. Pe acest clopot se regăsesc trei simboluri, însemne, mai precis. Este vorba despre Crucea Patriarhală, stema Patriarhiei Române și este vorba, în efigie, de chipul Patriarhului Daniel, în vreme păstoririi căruia se ridică această catedrală. Este deja o tradiție ca pe clopotele importante ale marilor catedrale să fie înscripționate, în efigie, chipurile patriarhilor, papilor. Nu este nimic neobișnuit, nimic care să țină de orgoliul cuiva, mai ales că aceste clopote vor fi montate într-un punct atât de înalt încât nimeni nu va putea vedea înscripțiile de pe ele”, a declarat, recent, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.