Clotilde Armand trimite legea alegerilor locale din nou la CCR

Publicat: 15 06. 2016, 12:50

„Am fost citată astăzi la Judecătoria sectorului 1. S-a judecat problema cu excepția de neconstituționalitate invocată de mine în contestația depusă la Biroul Electoral de Sector și sunt foarte fericită să vă anunț că judecătorul a dispus trimiterea către Curtea Constituțională a excepției invocată de noi. Adică ne vom regăsi în fața CCR pentru a explica faptul că legea așa cum este nu permite o reprezentativitate bună în alegeri”, a spus Armand marți noapte, într-un video postat pe Facebook.

Ea a amintit că judecătorii CCR au mai judecat o dată această cauză invocată de jurnalistul Liviu Avram, dar că excepția ar putea fi admisă acum pentru că Armand a candidat la alegerile locale și a ieșit pe locul doi.

„Este a doua oară când această problemă se găsește în fața CCR, prima dată de către domnul Liviu Avram. A fost respinsă pentru că domnul Liviu Avram nu avea calitate de candidat plasat pe locul doi, cererea lui a fost respinsă din acest motiv, eu acum mă găsesc în situația aceasta și atunci eu sper că CCR va admite această excepție”, a afirmat Clotilde Armand.

Armand a mai arătat că o eventuală decizie favorabilă nu se aplică retroactiv, iar acțiunea este pentru alegerile următoare.

De asemenea, ea a amintit de proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi care a fost adoptat tacit de Senat, spunând că a fost o dezbatere intensă înainte de alegeri, iar după nici măcar nu s-a mai dezbătut în plen.