Clubul Gaia riscă suspendarea activității pentru trei luni

Publicat: 08 04. 2013, 16:35
Actualizat: 29 09. 2018, 19:44

Clubul Gaia riscă să se închidă pentru o perioadă de trei luni după ce inspectorii Gărzii Financiare au suprins angajații localului că nu eliberau bonuri fiscale, mai ales că instanțele au început să respingă contestațiile cluburilor penalizate anterior, potrivit unor surse din piață.

Garda Financiară a început de anul trecut o acțiune de control a cluburilor și restaurantelor din București care presupune acțiuni de urmărire a barmanilor și chelnerilor pentru a vedea dacă eliberează bonuri fiscale și pentru confiscarea sumelor încasate fără respectarea acestei obligații.

Cluburi cu renume din București, precum Bamboo, Barletto, El Grande Comandante, Irish Pub, Kultur Haus, La Muse sau M’Ora, au fost sancționate pe rând de către inspectorii fiscului.

Toate localurile au atacat în instanță deciziile Gărzii Financiare, pentru a obține suspendarea sancțiunii de închidere temporară, pe o perioadă de trei luni.

În urmă cu două luni s-a înregistrat și o primă pronunțare, în cazul Bamboo, unde Judecătoria Sector 2 a a respins acțiunea introdusă de Morgana Invest SRL, societate care deține clubul. Aceasta poate ataca decizia cu recurs, iar în cazul unei hotărâri nefavorabile la Tribunalul București, clubul va trebui închis pentru o perioadă de trei luni.

Pentru neemiterea bonului fiscal Garda Financiară aplică o amendă cuprinsă între 8.000-10.000 lei și poate decide suspendarea activității pentru o perioadă de trei luni. În toate cazurile, Fiscul a confiscat sumele încasate și găsite la momentul controalelor.