Prima pagină » Știri » Clujul, mai VERDE. Platforme SUBTERANE și saci personalizați cu COD DE BARE pentru colectarea SELECTIVĂ a deșeurilor menajere

Clujul, mai VERDE. Platforme SUBTERANE și saci personalizați cu COD DE BARE pentru colectarea SELECTIVĂ a deșeurilor menajere

Clujul, mai VERDE. Platforme SUBTERANE și saci personalizați cu COD DE BARE pentru colectarea SELECTIVĂ a deșeurilor menajere
Primăria din Cluj va amplasa platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere. Vezi care sunt avantajele

City-managerul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru, a declarat, miercuri, în ședința Consiliului Local, că se vor colecta selectiv deșeuri în amestec/ biodegradabile, hârtie/ carton, plastic/metal și sticlă albă sau colorată.

„Primăria Cluj-Napoca va amplasa în acest an 200 de platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere, care vor include 800 de containere cu o capacitate de peste 880.000 de litri, investiția totală depășind 10 milioane de lei. O astfel de platformă cuprinde o cuvă din beton armat și o structură metalică prevăzută cu sistem hidraulic în care se amplasează câte patru containere pentru colectarea deșeurilor. Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor menajere pentru deșeuri în amestec/ biodegradabile, hârtie/ carton, plastic/metal și sticlă albă sau colorată. Adâncimea platformelor va fi de 2 metri”, a spus Șurubaru.

Platformele subterane nu permit împrăștierea deșeurilor, sunt ermetice la infiltrațiile de apă și nu permit accesul rozătoarelor în incinta cuvei din beton, transmite corespondentul Mediafax.

„Toate aceste platforme îngropate se vor realiza pe amplasamente unde avem puncte gospodărești existente”, a subliniat city-managerul municipiului Cluj-Napoca.

„Cetățenii trebuie să înțeleagă că trebuie să respecte acest lucru (n.r. colectarea selctivă). Eu zic că e foarte bine că legea prevede sancțiuni chiar foarte mari pentru cei care nu depozitează selectiv. Cetățenii vor primi saci personalizați cu cod de bare. Numai cei care care vor fi arondați acelui punct gospodăresc vor putea depune deșeurile acolo”, a adăugat Șurubaru.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca funcționează din 2017 încă 81 de astfel de platforme subterane de colectare a deșeurilor menajere.

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat la rândul său că municipiul Cluj-Napoca se află în top 3 la nivel național din punct de vedere al colectării selective.

Foto: Hepta

Citește și