CNA a amendat cu 10.000 de lei un cablist care retransmite 16 posturi TV fără aviz

Publicat: 21 03. 2013, 17:44
Actualizat: 06 07. 2013, 00:58

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să amendeze cu 10.000 de lei operatorul de cablu Internațional Olisat SRL din județul Bacău, pentru că retransmite în grilele sale televiziuni precum Film Cafe, Discovery Channel și Diva Universal, fără a avea avizul CNA.

Potrivit monitorizării CNA, societatea de cablu International Olisat SRL a retransmis pe rețeaua sa analogică din Sănduleni, județul Bacău, 16 televiziuni fără a avea avizul Consiliului, respectiv: Film Cafe, MGM Channel, Sport 1, Paprika TV, Minimax, Sport.ro, Acasă TV, Eurosport, Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic, Boomerang TV, Disney Channel, Diva Universal, History Channel și F&H TV.

CNA a aplicat în cazul International Olisat SRL o amendă de 10.000 de lei, ținând cont că în ultimul an acest cablist a mai primit o somație publică, tot pentru difuzarea fără aviz a unor posturi TV.

Totodată, CNA a somat public operatorii de cablu Evcorp Electronics din județul Suceava, care a retransmis fără a avea aviz 39 de televiziuni, Lumident SRL din județul Dâmbovița, care a retransmis fără aviz 14 posturi TV, și Media Sud SRL din județul Teleorman, care a retransmis fără aviz 19 canale. Aceste trei societăți de cablu au primit doar somații publice, întrucât în ultimul an nu au avut nicio sancțiune de la CNA.

Sancțiunile s-au aplicat în baza articolului 74 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu”.