CNA a respins solicitarea trustului Adevărul de prelungire a licenței expirate a postului AdevărulTV

CNA a respins solicitarea trustului Adevărul de prelungire a licenței expirate a postului AdevărulTV
Publicat: 16/10/2012, 14:37
Actualizat: 30/07/2014, 15:25

CNA a respins solicitarea trustului Adevărul de prelungire a licenței expirate a televiziunii Adevărul TV, care nu a fost pusă niciodată în funcțiune, membrii Consiliului precizând că grupul trebuie să solicite din nou o licență dacă vrea să reia proiectul de lansare a propriului post TV.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de marți, solicitarea societății Adevărul Digital Media SRL de prelungire a licenței audiovizuale prin satelit pentru televiziunea Adevărul TV.

Solicitarea a fost motivată prin modificarea acționariatului societății Adevărul Digital Media SRL, care implică și eșalonarea bugetelor, potrivit documentației depuse la CNA.

Licența audiovizuală a televiziunii Adevărul TV a expirat, însă, pe 12 octombrie, fără ca postul să fi fost vreodată pus în funcțiune, a atras atenția Narcisa Iorga, membru al CNA, în ședința de marți.

„Nu poți să ceri prelungirea unei licențe, care este în afara termenului legal (…) Postul Adevărul TV nici măcar nu a funcționat”, a spus Iorga.

Ea a precizat că, dacă dorește să reia proiectul de lansare a unei televiziuni, societatea Adevărul Digital Media SRL trebuie să depună un nou dosar de solicitare de licență audiovizuală la CNA.
„Să vină cu altă solicitare de licență, poate cu același proiect, cu altă echipă”, a spus Narcisa Iorga.
Și ceilalți membri ai CNA au fost de acord cu punctul de vedere al Narcisei Iorga și au decis să repingă solicitarea Adevărul.

Potrivit documentelor depuse la CNA, asociații Adevărul Digital Media SRL sunt: Adevărul Holding SRL (95%) și Tipomedia Prod SRL (5%). Asociații Adevărul Holding SRL sunt East Europe Media Distribution SRL (0,07%) și Premium News SRL (99,93%).

Înainte de modificarea acționariatului, asociații Adevărul Digital Media SRL erau East Europe Media Distribution SRL (0,07%), East Europe Media N.V (99,92%) și Premium News SRL (0,01%), se mai spune în documentele depuse la Consiliu.

Acum, societatea Premium News SRL este principalul asociat al trustului Adevărul, deținând 99,93% dein acțiuni.
Potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comerțului, societatea Premium News SRL a fost înființată în 16 februarie 2012. Asociații societății Premium News SRL sunt Nora Marcovici (50%) și Diana Toboșaru (50%). Nora Marcovici și Diana Toboșaru conduc agenția de publicitate Graffiti BBDO, deținută de omul de afaceri Cristian Burci.

Pe de altă parte, asociații Tipomedia Prod SRL sunt: Adevărul SA (3,33%) și Adevărul Holding SRL (96,66%), iar asociații East Europe Media Distribution SRL sunt Tipomedia Prod SRL (5%) și Adevărul Holding SRL (95%).
Trustul Adevărul Holding a primit, pe 12 octombrie 2010, de la CNA, o licență audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii generaliste Adevărul TV, intenționând să lanseze postul TV și o rețea de 40 de stații locale cu o investiție totală de peste 37 de milioane de euro. Atunci, Peter Imre, directorul general al trustului Adevărul Holding, și Alexandru Sassu, la momentul respectiv director al diviziei de radio și televiziune a trustului Adevărul Holding, nu au anunțat momentul în care va fi lansată noua televiziune.

Între timp, societatea Adevărul Digital Media SRL, care a deținut licența audiovizuală a televiziunii Adevărul TV, a beneficiat de prelungirile legale (două prelungiri de câte șase luni) ale termenului până la care trebuia să pună în funcțiune postul TV. Astfel, pe 12 octombrie, licența Adevărul TV a fost retrasă de CNA.

Pe 23 februarie 2012, Alexandru Sassu și-a dat demisia din funcția de director al diviziei de televiziune și radio a trustului Adevărul Holding, el declarând atunci, pentru MEDIAFAX, că nu crede că proiectul de lansare a televiziunii Adevărul TV va fi continuat.

Pe de altă parte, Adevărul Holding a anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 5 septembrie 2012, începerea negocierilor oficiale pentru preluarea de către omul de afaceri Cristian Burci a trustului de presă, precizând că o decizie finală va fi anunțată cel mai devreme în a doua parte a lunii septembrie.

Potrivit comunicatului, conducerea editorială a holdingului Adevărul și Cristian Burci au purtat la momentul respectiv primele discuții, după anunțul oficial al celui din urmă privind interesul său de a prelua trustul de presă deținut de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Pe de altă parte, omul de afaceri Cristian Burci a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, că a semnat primele documente pentru preluarea Adevărul Holding de la Dinu Patriciu, precizând însă că finalizarea tranzacției depinde de rezultatele unei analize a actelor companiei, dar și de discuțiile viitoare cu creditorii trustului.

Adevărul Holding a fost înființat în toamna anului 2006, de Dinu Patriciu, imediat după achiziția ziarului Adevărul.
Trustul Adevărul are în portofoliu, printre altele, cotidianul Adevărul, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum și cotidianul Blik din Ucraina, colecțiile de carte de lux Adevărul, dar și un număr mare de suplimente și produse complementare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
Monica Tatoiu a ajuns la o pensie de procuror. Recalcularea i-a adus mai mulți bani...
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?