CNA: Realitatea Media a avut un contract semnat cu Elena Udrea pentru promovare pe realitatea.net

Publicat: 17 02. 2015, 16:22
Actualizat: 18 02. 2015, 08:30

Rareș Bogdan a făcut această afirmație în timp ce răspundea unei întrebări adresate de un membru al CNA, Radu Călin Cristea.

Astfel, Radu Călin Cristea a spus că vrea să îl întrebe pe Rareș Bogdan „unele lucruri care țin de partea mai puțin văzută a presei”, în contextul în care „uneori apar în presă informații neașteptate și care sunt foarte utile”.

Cristea a făcut trimitere la un interviu pe care Elena Udrea l-a acordat Gândul Live, pe 22 octombrie 2014, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale.

„Doamna Elena Udrea spunea că a încheiat contracte cu mai multe televiziuni, iar singura nominalizată era Realitatea TV, vorbindu-se de un contract în valoare de 20.000 de lei. A existat un asemenea contract? Dacă da, cum s-a exprimat el în mod concret în emisiunile dumneavoastră?”, l-a întrebat Radu Călin Cristea pe Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a spus că Elena Udrea a avut un singur contract cu Realitatea Media, care a fost legat de online.

„E legat de online, de realitatea.net. Realitatea.net aparține Realității Media (…) Doamnea Udrea, văzând Realitatea Media, probabil s-a gândit, a făcut referire strict la realitatea.net, la site-ul nostru. Este singurul contract. A cumpărat de la bannere până la (spațiul de, n.r.) jos după articole, până la articole notate cu „P”. Nu a avut legătură (contractul, n.r.) cu Realitatea TV”, a spus Rareș Bogdan.

Pe de altă parte, membrul CNA Radu Călin Cristea a făcut referire, în ședința de marți, și la o intervenție telefonică pe care jurnalistul Cătălin Tolontan a avut-o, luni, într-o emisiune de la Realitatea TV.

„În emisiunea de ieri a Andrei Miron a fost acea intervenție prin telefon a lui Cătălin Tolontan, care a afirmat că, în 2009, trei televiziuni, între care și Realitatea TV, au vândut știri Monicăi Ridzi pe bani publici”, a spus Radu Călin Cristea.

Însă Rareș Bogdan i-a răspuns că, în anul 2009, el nu lucra la Realitatea TV. Rareș Bogdan a mai spus că, la momentul respectiv, director al Realitatea TV era Sorin Enache, cu care Cătălin Tolontan este bun prieten, cei doi petrecându-și concedii împreună, conform lui Bogdan.

„(Cătălin Tolontan, n.r.) ar fi putut să-l întrebe (pe Sorin Enache, n.r.) dacă este așa”, a mai spus Rareș Bogdan.