Cele două hărți au fost dezvoltate de către Centrul De Studii Tehnice, Rutiere si Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicații pentru dispozitivele mobile, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.
În ceea ce privește Harta sectoarelor cu risc de înzăpezire aceasta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri. Pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărților interactive vor fi introduse inclusiv informațiile referitoare la toate modurile de transport.
„Am văzut că lucrurile au început să se miște și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și să fie promovate, și aici, noile tehnologii. Astfel hărțile interactive propuse de către cei de la CNAIR vin în sprijinul tuturor celor care tranzitează infrastructura rutieră națională. Prin ele vor fi furnizate informații pe care multe dintre aplicațiile existente nu le dețin, informații corecte, care vin direct de la sursă. Chiar dacă este un proiect pilot, managementul companiei a prezentat un calendar rapid de implementare și dezvoltare. Practic, în viitorul apropiat, va fi lansată și aplicația destinată dispozitivelor mobile, valabilă atât pentru utilizatorii de Android cât și pentru cei de IOS. Este un prim pas pe care ei îl fac pentru a deveni ceea ce trebuia să fie de la început: o companie în serviciul cetățenilor. Inițiativele de acest fel trebuie continuate, în noua eră a tehnologiei.” a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.