CNCAV a publicat harta interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin
CNCAV a publicat harta interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin, se arată într-un comunicat al instituției.
CNCAV a publicat harta interactivă a centrelor de vaccinare
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare- covid.gov.ro/platforma-programare/.
Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă,
Potrivit comunicatului, harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.
Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca.
O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca sosește în România
O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca sosește joi, 25 martie, în România. Tranșa va conține 48.000 de doze de vaccin.
Dozele din această tranșă vor ajunge în țară pe cale terestră, transportul fiind asigurat de compania producătoare. Acestea vor fi duse la București pe cale terestră.
„Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului «Cantacuzino» este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, transmite CNCAV.