Cod galben de ploi și vijelii, din noaptea de marți spre miercuri

Publicat: 17 09. 2013, 14:29
Actualizat: 31 01. 2019, 21:49

Codul galben de ploi și vijelii, care a fost prelungit de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), va viza, din noaptea de marți spre miercuri, și județe din jumătatea de est a țării.

Astfel, conform atenționării valabile miercuri, în intervalul 3.00 – 15.00, vor fi vizate de codul galben județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Nădăud, Mureș, Harghita, Brașov, Covasna și, parțial, Prahova, Dâmbovița, Buzău și Argeș, pentru care se anunță ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului, fiind și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 20-25 de litri pe metru pătrat și, izolat, 50 de litri pe metru pătrat, iar în centrul și sudul Moldovei se vor încadra, în general, între 10 și 15 litri pe metru pătrat.

În intervalul marți, ora 15.00 – miercuri, ora 3.00, se află sub cod galben de ploi și vijelii județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Harghita, Covasna, Mureș, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Brașov și, parțial, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău.