Prima pagină » Știri » COD PORTOCALIU de viscol, prelungit . Drumuri închise și mii de locuințe fără curent electric. Care sunt zonele cele mai afectate. LIVE UPDATE

COD PORTOCALIU de viscol, prelungit . Drumuri închise și mii de locuințe fără curent electric. Care sunt zonele cele mai afectate. LIVE UPDATE

19 județe din estul și centrul țării sunt sub cod portocaliu de viscol. Primele zăpezi au lăsat blocate drumurile și au lăsat mii de locuințe fără curent electric. Fifor: Cu mici excepții, nu avem situații deosebite

UPDATE 12:45. Patru drumuri județene din județele Caraș Severin, Tulcea, Iași și Vaslui sunt, vineri la prânz, în continuare închise, potrivit Centrului Infotrafic.

UPDATE 09:46. Poliția Română anunță că 15 drumuri județene din județele Caraș-Severin, Iași, Vaslui și Tulcea. Circulația pentru mașinile cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este restricționată în Tulcea și în Constanța, pe Ostrov-Murfatlar și Cernavodă-Murfatlar.

„În județul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente. În județul Vaslui, sunt închise DC 16 Arsura – Mihail Kogălniceanu și DC 4 Rebricea -Draxeni. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile au rămas nealimentate cu energie electrică mai multe localități din următoarele județe: Județul Constanța – 4 localități; Județul Hunedoara – 19 localități; Județul Tulcea – 48 localități. Circulația feroviară a fost reluată pe un fir, pe Magistrala 300, între stațiile de cale ferată. Comarnic și Valea Largă, se circulă în cascadă. I.R. nr. 8655 Constanța -Tulcea este blocat, din cauza viscolului, pe linia de cale ferată 804 între stațiile Cataloi și Tulcea”, transmite IGPR.

Din cauza vântului, sunt suspendate manevrele în portul Mangalia din județul Constanța.

În perioada 17-19 ianuarie, 7.928 de polițiști din județele vizate de atenționările meteorologice au acționat zilnic, cu 4.123 de autospeciale, pentru prevenirea evenimentelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, potrivit IGPR.

„Pe parcursul avertizărilor, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, iar conducătorilor auto le-au fost aplicate 643 de sancțiuni, dintre care 6 pentru lipsa anvelopelor de iarnă și 637 pentru alte abateri la regimul circulației rutiere”, transmit polițiștii.

UPDATE 09:45. Ministerul Educației Naționale (MEN) anunță că orele de curs sunt suspendate, din cauza condițiilor meteorologice, în 38 de unități școlare din cinci județe. Joi seara, instituția anunța că în 30 de școli nu se vor face cursuri.

„Vineri, 19 ianuarie 2018, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare sunt suspendate în 38 de unități școlare din 5 județe: Galați (3), Iași (8), Prahova (1) și Tulcea (22) și Constanța (4). Informațiile au fost transmise de inspectoratele școlare județene și pot suferi modificări în funcție de evoluția vremii. Orele de curs vor fi recuperate pe parcursul semestrului I al anului școlar 2017-2018”, transmite Ministerul Educației.

Totodată, un elicopter SMURD a fost trimis, vineri dimineață, să preia o gravidă blocată ce trebuie să ajungă la spital, blocată din cauza nămeților în zona localității tulcene Casimcea.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, femeia este însărcinată în nouă luni, iar vineri dimineața a solicitat ambulanță pentru că a simțit că ar fi început contracțiile.

Ea locuiește în comuna Războieni și a fost preluată în cursul dimineții de o ambulanță pentru a fi transportată la spital. Autosanitara a rămas blocată în nemți, în apropierea comunei Casimcea, în dreptul satului Rahmanu.Trei mijloace de deszăpezire intervin pentru deblocarea ambulanței dar, pentru siguranță, în zonă a fost trimis elicopterul SMURD de la Galați. Aparatul urmează să preia gravida și să o transporte la spital.

În ultimele 24 de ore alte patru gravide au fost transportate,în siguranță, la unități sanitare de pe raza județului Tulcea.

La ora transmiterii acestei știri toate drumurile național eși județene din Tulcea sunt deschise, dar se circulă îngreunat, în condiții deiarnă.

UPDATE 09.32. Premierul interimar, Mihai Fifor, participă, vineri, la ședința operativă a Centrului Operațional de Comanda al MAI, privind intervenția forțelor ministerului pentru diminuarea efectelor vremii severe.

„La această oră nu mai sunt drumuri naționale blocate, însă în zonele afectate de ninsoare se circulă în continuare în condiții de iarnă. În prezent este în derulare o misiune aeriană executată de un elicopter SMURd pentru transportul la un spital din Galați al unei gravide din localitatea Războieni, care va fi preluată de la dispensarul din localitatea Casimcea”, transmite MAI.

UPDATE 07:51 Peste 12.000 de efective MAI acționează în județele afectate de vremea rea.

Circulația pe toate sectoare de drum național din județele Tulcea și Constanța a fost redeschisă, arată CNAIR. Restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone se mențin pe mai multe drumuri.
 

 

UPDATE 17:25 Administrația Națională de Meteorlogie a emis, joi, o atenționare cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și zăpadă spulberată, pentru mai multe județe din centrul țării și pentru județul Tulcea. Alte zone din estul țării sunt sub atenționare cod galben.

Potrivit ANM, joi, la ora 17, a intrat în vigoare o atenționare cod portocaliu pentru zona Carpaților Meridionali și Carpații de Curbură, unde se va semnala vânt puternic, iar zăpada va fi troienită. 

De asemenea, este vizat și județul Tulcea.

Potrivit meteorologilor, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor mai atinge 100 – 120 km/h troienind zăpada. În județul Tulcea vor mai fi rafale ale vântului de 80…90 km/h, temporar va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

UPDATE 17:23 Poliția Română a transmis că la ora 16: erau opt tronsoane de drumuri naționale închise. Este vorba de DN 22D Măcin – Mircea Vodă; DN22D Ciucurova – 2 Cantoane; DN22D Horia – Izvorul Cerbului; DN22A Hârșova (Constanța) – Ciucurova (Tulcea); DN22 Isaccea -Somova; DN22 Smardan -limită jud. Constanța; DN22EGărvan- I.C. Brătianu; DN22F Horia-Nalbant în județul Tulcea.

De asemenea, pe șase tronsoane de drumuri naționale se circulă cu restricții. Traficul rutier este restricționat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone pe următoarele tronsoane de drum: DN 22 Smârdan – Isaccea, DN 22C Cernavodă – Murfatlar, DN 22D Măcin – Horia, DN 22E Gărvan – IC Brătianu, DN 3 Ostrov – Murfatlar, DN 38 Agigea – Negru – Vodă. 

Sunt 12 drumuri județene închise. În județul Caraș Severin este închis DJ 608A Telescaun – Muntele Mic; în județul Vaslui, DJ284 Arsura – Ghermănești; DJ224A Roșești-Roșești Gară; DJ244E Boțești – Miclești. În județul Dâmbovița este închis DJ714 Moroieni – Platou Bucegi, în județul Tulcea sunt închise DJ222C Murighiol – Agighiol, DJ222 Jurilovca – 2Cantoane, DJ223A Enisala – Babadag, DJ 229 Surighioi – Zebil, DJ 222E Surighiol de Deal – Casimcea, DJ 222G Dăeni – Făgărașu Nou, DJ 222F Dăeni – Peceneaga,

Totodată, Poliția Română arată că în Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente, iar în județul Vaslui sunt închise DC 16 Arsura – Mihail Kogălniceanu și DC 4 Rebricea -Draxeni.

Sursa citată arată că din cauza condițiilor meteo nefavorabile au rămas nealimentate cu energie electrică 11 localități din județul Bacău, 15 din Constanța, 37 din Hunedoara și 3 din județul Prahova.

 

De asemenea, IGPR transmite că și circulația feroviară este oprită pe Magistrala 300, între stațiile de cale ferată Bușteni și Brașov. Trenurile IR 1528 Sibiu-București Nord și IR 1632 Brașov – București Nord au rămas în gara Bușteni.

UPDATE 17:00. 77.000 de locuințe din 100 de localități mai sunt încă deconectate de la rețeaua de curent electric, din cauza vremii, cele mai afectate fiind județele Constanța, Tulcea și Brașov, a anunțat, joi, ministrul Energiei, Toma Petcu, după o ședință a Comandamentului Energetic de Iarnă. Toma Petcu a mai precizat că sistemul energetic este pregătit și pentru scenarii defavorabile de iarnă, stocurile de cărbuni și de resurse hidrotehnice fiind suficiente.

UPDATE 15:30. Echipajele de Ambulanță din Prahova au ajuns cu întârziere la cazurile medicale semnalate pe Valea Prahovei, din cauza vremii și a blocajelor din trafic, cea mai mare întârziere fiind de 20 de minute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 15:00. Codul portocaliu de viscol a fost extins pentru județul Constanța, până la ora 19.00

UPDATE 14:00. Peste 100 de localități din județele Constanța și Tulcea sunt afectate, la această oră, de lipsa curentului electric, din cauza viscolului. E-Distribuție Dobrogea anunță că a suplimentat numărul echipelor care intervin cu 30.

UPDATE 13:30. Cinci drumuri naționale din județele Gorj și Tulcea sunt închise, joi după-amiază, din cauza viscolului, restricții existând pe 8 drumuri naționale, iar 15 drumuri județele sunt închise. Circulația feroviară între Bușteni și Brașov este oprită.

UPDATE 12:05. Circulația autovehiculelor de peste 3,5 tone, inclusiv pentru mijloacele de transport în comun, a fost restricționată în județul Constanța pe toate drumurile naționale și județene, excepție făcând numai A2 și A4.

UPDATE 12:00. O ambulanță cu un pacient care era transportat la un spital din Bacău a rămas blocată, joi, într-un șanț de pe marginea unui drum din județul Vrancea, după ce autosanitara a derapat din cauza zăpezii de pe șosea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 11:50. Meteorologii au instituit cod portocaliu de viscol și pentru județul Constanța. Avertizarea tip nowcasting este valabilă până la ora 16.00. Viteza vântului va depăși 70-85 km/h și va viscoli ninsoarea. La această oră, circulația este întreruptă sau îngreunată din cauza viscolului  pe mai multe drumuri naționale din județele Tulcea și Constanța. Astfel, circulația este întreruptă pe DN 22 A între Hârșova (CT) și Ciucurova (TL) și pe DN 22F între Horia (TL) și Nalbant (TL). De asemenea, se circulă cu dificultate pe alte 8 drumuri naționale : DN 22, DN 22C, DN 22D, DN 22 E, DN 2A, DN 3, DN 3C și DN 38. Din cauza viscolului, vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri. 

UPDATE 11:10. 12 copaci au fost doborâți de vânt în Sinaia, județul Prahova, căzând fie pe drum, pe o casă sau pe terasa unui hotel de lux, fără a se înregistra victime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 11:08. Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat, joi, că în prezent sunt 88 de unități școlare din 14 județe închise din cauza vremii nefavorabile.

„Avem situații punctuale unde, din cauza viscolului, lipsa energiei sau a defecțiunilor de la centrala termică, s-a hotărât la nivelul unităților școlare din unele județe să se suspende cursurile. Fac precizarea că, din punct de vedere al actului educațional, lucrurile nu sunt afectate, se vor recupera cursurile în toate aceste unități școlare. Ținem legătura și cu inspectorii școlari și cu directorii de unități școlare. Punctual, dacă e nevoie, în fiecare județ, putem interveni”, a declarat Liviu Pop, la comandamentul de iarnă de la MAI.

Ministrul Educației Naționale a mai precizat că a recomandat profesorilor să nu pună absențe elevilor în catalog, mai ales în situația elevilor care au întârziat.

„În Galați sunt 15 unități școlare, în Argeș o unitate școlară, în Bacău cinci unități școlare, Sibiu -trei unități școlare, Vrancea – două grădinițe, Harghita-trei unități școlare, Prahova- una, Vâlcea- trei, în Iași – 15, în Tulcea – 7, la Brașov – trei unități școlare, în Vaslui – 19 și în Constanța – opt”, a mai declarat Liviu Pop, solicitat de premier să spună exact câte unități școlare au suspendat cursurile.

Ulterior, la ieșirea din MAI, ministrul a precizat că este vorba de 88 de unități școlare din 14 județe care sunt închise din cauza viscolului.

UPDATE 11:00. Restricția de tonaj pe DN1A Ploiești – Cheia – Brașov, instituită joi dimineață din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a fost ridicată. Pe mai multe tronsoane sunt încă formate coloane de autovehicule.

UPDATE 10:35. Școlile din cinci localități constănțene și-au suspendat, joi, cursurile din cauza viscolului, au anunțat reprezentanții Prefecturii Constanța. Este vorba despre școlile din Deleni, Ion Corvin, Topalu, Saraiu și Aliman.

Școlile din localitățile Deleni, Ion Corvin, Topalu, Saraiu și Aliman au fost închise, joi, din cauza viscolului.

La ora transmiterii acestei știri, în județul Constanța ninge viscolit. Atât pe drumurile naționale cât și pe cele județene se acționează cu utilaje de deszăpezire, iar traficul se desfășoară în condiții de iarnă.

35 de localități sunt fără energie electrică, iar 24 de localități sunt lipsite de apă potabilă din cauza căderilor de tensiune de la nivelul surselor și stațiilor de pompare și tratare.

UPDATE 10:05. Premierul interimar Mihai Fifor a declarat, joi, la comandamentul de iarnă de la MAI, că pe parcursul nopții, echipajele de intervenție au rezolvat majoritatea problemelor apărute din cauza viscolului, precizând că nu sunt situații deosebite.

„S-a intervenit în mod operativ pe tot parcursul nopții pentru ca traficul să nu fie blocat. Au fost câteva situații într-adevăr un pic mai criticate, dar aceste situații au fost rezolvate, zic eu, în mod operativ. Am solicitat tuturor colegilor miniștri implicați în operațiunea de asigurare a tuturor resurselor și mijloacelor pentru ca lucrurile să nu fie împiedicate să funcționeze, să fie pregătiți în orice moment și cred că faptul că nu avem blocaje smenificative la ora aceasta demonstrează faptul că fiecare instituție în parte a înțeles să-și facă datoria să continuă să-și facă datoria”, a declarat Mihai Fifor.

Premierul interimar a precizat că meteorologii vor actualiza avertizările de vreme rea la ora 22.00.

„Cu câteva mici excepții, nu avem situații deosebite. Codul portocaliu înțeleg că se menține până după ora 18.00, se iese din cod portocaliu, rămânem pe atenționare cod galben, urmând ca pe parcursul nopții să ieșim și din codul galben”, a completat Fifor.

UPDATE 10:00. Câteva zeci de localități din județul Constanța au rămas fără curent electric și apă din cauza vântului foarte puternic, fiind avariate mai multe linii de alimentare. În județul Tulcea, 33 de localități sunt fără energie electrică.

Astfel, potrivit Regiei Județene de Apă (RAJA) Constanța, mai multe surse și stații de pompare au rămas fără curent electric și nu pot funcționa, iar abonații din mai multe localități au rămas fără apă potabilă la robinete.

În această situație sunt sursele de apă și stațiile de pompare de la Arsa, Siliștea, Țepeș Vodă, Vârtop, Albești, Tortomanu, Crucea, Negru Vodă, Cotu Văii, Darabani, Vâlcele, Cerchezu, Căscioarele, Viroaga, Comana, Dumbrăveni și Tătaru. La ora 7.45, a rămas fără energie și stația de pompare Băneasa. Abonații din această localitate vor avea apă până în jurul orei 14.00, fiind alimentați gravitațional prin cădere liberă din rezervorul stației.

La ora 8.05, a rămas fără curent și Sursa Biruința 1, care alimentează localitățile Eforie Sud și Tuzla. La ora actuală, pentru aproximativ cinci ore, alimentarea celor două localități se face din rezervoarele stației de pompare Eforie Sud. Și stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu, ce asigură apa potabilă pentru localitățile Mihail Kogălniceanu și Oituz, a rămas fără energie, motiv pentru care nu se poate furniza apă potabilă în cele două localități, iar de la ora 8.45 a rămas fără energie și sursa Olteni, unde s-a sistat furnizarea apei. 

UPDATE 09:53. Un autocar cu 22 de persoane, între care și un copil de opt ani, a rămas blocat în zăpadă, joi, pe drumul Cudalbi-Băleni, în județul Galați. Echipele ISU și polițiști intervin pentru a debloca mașina.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, joi dimineață, un autocar în care se află cetățeni moldoveni a intrat pe porțiunea de drum județean Cudalbi-Băleni, iar la un moment dat mașina a rămas înzăpezită.

UPDATE 09:50. Toate porturile din Constanța au fost închise, joi, din cauza vântului puternic. Totodată, circulația pe 2 drumuri județene din Harghita și Vaslui sunt închise, din cauza copacilor căzuți pe drum sau a unor mașini blocate.

Potrivit IGPR, circulația rutieră este oprită pe DJ133 Ulieri – Orășeni, județul Harghita, din cauza copacilor căzuți pe drum, pe DJ284 Arsura – Ghermănești, județul Vaslui, unde 2 mașini sunt blocate, și pe DJ 16 Arsura – Mihail Kogălniceanu, unde un microbuz este blocat. Călătorii au sot evacuați.

Totodată, pe DN22A între localitățile Ciucurova (Tulcea) și Hârșova (Constanța) a fost impusă restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa total maxim autorizată mai mare de 7,5 tone.

Din cauza vântului puternic, au fost închise circulației fluviale și maritime toate porturile din județul Constanța.

UPDATE 09:30 Ninsoarea face prăpăd printre transportatori: Mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta, pe DN 1 și DN 1A, în Prahova, din cauza zăpezii

Mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta, miercuri seară, pe DN 1, în zona Posada, și pe DN 1A, în zona Măneciu, din cauza zăpezii de pe drum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii au instituit filtre, iar de la Nistorești spre Brașov, nu se mai permite trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de dacă au anvelope de iarnă, sau nu.

Potrivit Poliției Prahova, în zona de munte a județului Prahova, la Cheia și pe Valea Prahovei, ninge abundant, iar utilajele de la deszăpezire acționează.

Zăpada depusă pe drum are aproximativ trei centimetri, pe DN 1A, și este frământată. Mai multe mașini de mare tonaj au rămas blocate, atât pe DN 1, în zona Posada, cât și pe DN 1A, la Măneciu.

„Pe Posada au fost două situații cu vehicule de tonaj rămase în pantă. A mai fost un apel cu un vehicul de tonaj blocat pe DN 71, între Sinaia și județul Dâmbovița, dar a fost în județul vecin. Au mai fost situații la Măneciu unde la fel, mașini de tonaj au rămas imobilizate în pantă. Toate aceste situații s-au rezolvat. La Sinaia, a fost un blocaj din cauza unui TIR care nu mai putea să se miște”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, s-a acționat cu material antiderapant, dar, din cauza că traficul a fost relativ redus, zăpada s-a depus iar. Pe DN1, în zona montană, se acționează cu 4 echipaje de la deszăpezire. Poliția rutieră a mai solicitat Secției Drumuri Naționale să mai aducă două utilaje din sudul județului, unde nu ninge.

„Polițiștii patrulează pe zonă și în fiecare dintre situațiile constatate ausolicitat Secției de Drumuri Naționale sa intervină, astfel că problemele s-au rezolvat punctual, relativ repede”, a mai spus Popescu.

De la Nistorești spre Brașov nu se mai permite trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de echipare. Echipajele de poliție sunt în zona de sud a județului și informează șoferii despre restricțiile impuse.

Totodată,  traficul feroviar între stațiile Timișu de Sus și Dârste, județul Brașov, se desfășoară, joi dimineață, pe un singur fir, după ce s-a semnalat o lipsă de tensiune în firul de contact. Noaptea trecută, traficul feroviar a fost întrerupt în Harghita, din cauza unor copaci prăbușiți pe calea ferată.

Potrivit Companiei Naționale de Căi Ferate, traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind însă adaptată la condițiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza județelor aflate sub cod portocaliu și cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite.

„La această oră, echipele de intervenție verifică sistemul de alimentare cu energie electrică pe firul II între stațiile Timișu de Sus și Dârste, unde este semnalată o lipsă de tensiune în firul de contact, iar în intervalul orar necesar operațiunilor de verificare și intervenție, traficul feroviar pe această distanță se va desfășura doar pe firul I. De asemenea, menționăm faptul că, în cursul nopții de 17 spre 18 ianuarie 2018, circulația feroviară a fost întreruptă temporar, de la ora 21.45 la ora 01.50, între stațiile Băile Tușnad și Tușnad Sat, unde personalul feoviar a intervenit pentru eliberarea liniei de cale ferată peste care s-au prăbușit 11 copacii de pe versanți, dar și pentru remedierea deranjamentelor tehnice de la linia de contact. Circulația a fost redeschisă la ora 1.50, iar cele 5 trenuri de călători, care au staționat temporar în gări, și-au reluat traficul în condiții de siguranță”, arată sursa citată.

În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secțiile de cale ferată de pe raza județelor aflate sub incidența celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje.

UPDATE 09:20 Drumurile naționale din Moldova sunt acoperite, joi dimineață, cu zăpadă, informează Centrul Infotrafic din Poliția Română. DN67C Transalpina este închis între Rânca și Novaci, din cauza viscolului, iar în județul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

Un autobuz cu 18 pasageri și mai multe mașini s-au răsturnat, în noaptea de miercuri spre joi, în județele Vrancea și Galați, din cauza ninsorii.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, în județul Alba, 2.195 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 78 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În județul Argeș, 1.330 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 58 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În județul Bacău, 6.436 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 55 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În județul Botoșani, pe DN24B, în localitatea Frumușica, două tiruri au rămas blocate din cauza zăpezii.

În județul Brașov, pe DN1, între Timișu de Sus și Predeal, un tir blochează sensul de mers către Ploiești – Brașov, iar din acest motiv, se circulă în coloană, pe ambele sensuri de mers, până în localitatea Azuga (județul Prahova).

În județul Brăila, în localitatea Ianca, peste 30 de localități total sau parțial au rămas fără curent electric, iar un post de transformare a energiei electrice este defect.

În județul Caraș Severin, pe DN 66A, în localitatea Cerna Sat, traficul este blocat din cauza mai multor copaci căzuți pe carosabil. De asemenea, au fost închise din pricina condițiilor meteo nefavorabile DJ 582E Prislop – Semenic, DJ 608A Telescaun – Muntele Mic și DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiș.

În județul Covasna, DN11C este blocat între Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 – 33, din pricina mai multor copaci căzuți pe carosabil.

În județul Gorj, DN67C Transalpina este închis între Rânca și Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 – 34+800, din cauza viscolului puternic.

În județul Hunedoara, 3.478 de utilizatori au rămas fără curent electric.

În județul Mureș, pe DN13, la kilometrul 89+600, un tir a derapat și blochează partea carosabilă.

În județul Prahova, pe DN1, din cauza condițiilor meteo, au fost oprite în zona localității Nistorești (km 100-103) 130 de autocamioane, iar în zona localității Azuga (km 134-138), 80 de autocamione. Măsura a fost luată pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

Traficul rutier este restricționat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7.5 tone pe DN1 Predeal (județul Brașov) – Nistorești (județul Prahova) și pentru cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone pe DN11 Bacău – Onești (județul Bacău).

Totodată, în județul Harghita, circulația feroviară este blocată momentan pe Magistrala 400, între stațiile CF Sâncrăieni și Tușnad – Sat, din cauza mai multor copaci care au căzut pe linia de cale ferată.

Din cauza vântului puternic, manevrele pentru transportul maritim și fluvial au fost suspendate în portul Midia.