CODUL RUTIER ar putea fi modificat din nou. SCHIMBĂRI pentru cei care susțin EXAMENUL AUTO. Ce s-ar putea întâmpla cu EXAMINATORUL și INSTRUCTORUL AUTO

CODUL RUTIER ar putea fi modificat din nou. SCHIMBĂRI pentru cei care susțin EXAMENUL AUTO. Ce s-ar putea întâmpla cu EXAMINATORUL și INSTRUCTORUL AUTO
Publicat: 22/06/2018, 09:24

Propunerile vor trece prin comisia pentru industrie și cea juridică, după care ar urma să primească o formă finală. Se propune liberalizarea EXAMINĂRII AUTO, astfel încât să fie efectuată și de către civili atestați de către MAI care nu au legătură cu școli de șoferi. Prin această măsură se urmărește „posibilitatea distribuirii cadrelor politienesti pe domenii ne-externalizate, cum ar fi eliberarea documentelor, etc”, relevă documentul citat.

De asemenea, se propune eliminarea STRESULUI LA EXAMENUL AUTO, urmând ca examinatorul să stea pe bancheta din spate a mașinii și instructorul alături sau la categoria C, cu instructorul lângă candidat și examinatorul lângă instructor.

O altă propunere a deputaților insistă pentru prevenție și cer acțiuni clare prin care participanții la trafic să fie convinși sau îndrumați să respecte regulile rutiere, informează stirilekanald.ro. „Exemple: vizibilitatea politiei rutiere, interzicerea folosirii de masini de politie neinscriptionate, pozitionarea vizibila, in permanenta, a politistului si autospecialelor de politie, instalarea de indicatoare cu prezenta echipajelor de politie rutiera statice, a radarelor fixe, a punctelor de control etc. Folosirea echipamentului portabil de masurare a vitezei (pistol) se va putea face doar de catre politistii rutieristi din interiorul autospecialelor inscriptionate, sau din afara acestora, la loc vizibil de pentru participantii la trafic, la o distanta de cel mult 5 m de autospeciala de politie. Inscriptionarea unitara a autospecialelor politiei rutiere, indiferent de tip si marca si echiparea acestora obligatoriu cu echipamente standard acustice si luminoase”, propune documentul deputaților.

Se propune și urmarea OBLIGATORIE a cursurilor de conștientizare a riscurilor săvârșirii unor contravenții, pentru cei care vor reducerea perioadei de suspendare, începând cu a doua contravenție ce prevede sancțiune complementară de suspendare drept conducere, săvârșită într-un interval de doi ani (prima oară rămâne dreptul de reducere conform legislației actuale, în baza promovării examinării gratuite), și înlăturarea restricțiilor existente privind dreptul la o nouă reducere a perioadei de suspendare.

De asemenea, o propunere vizează CREȘTEREA VITEZEI MAXIME admise în localitățile unde nu sunt case lângă șosea. „Restrictiile de viteza in localitati sa fie instituite doar pe segmentul de drum unde exista locuinte, institutii scolare, etc. Nu se impune aplicarea restrictiilor pe sectoarele de drum aflate in interiorul localitatilor unde stanga-dreapta nu exista niciun fel de locuinte, iar caracteristica constructiva a drumului este similara cu segmente de drum din afara localitatilor unde nu exista decat restrictia generala de viteza de 90 km/h”, scrie in propunere.

Deputații mai cer ca dreptul de examinare și obținere a permisului să fie într-un TIMP REZONABIL, deoarece întârzierile în acest sens sunt de luni de zile. Perioada maximă de timp de la finalizarea școlii de conducere până la examinarea practică ar urma să nu depășească 30 DE ZILE, iar perioada de programare pentru ÎNMATRICULAREA UNEI MAȘINI să nu treacă de 45 DE ZILE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Un studiu arată că oamenii poate absorbi vitamine direct din aer