Comisie la un liceu din Iași pentru anchetarea unei profesoare acuzate că a lovit și jignit o elevă

Publicat: 17 05. 2012, 22:07
Actualizat: 10 12. 2013, 12:52

 

Conducerea Liceului „Dimitrie Cantemir” din Iași a anunțat, joi, constituirea unei comisii interne, care să ancheteze cazul unei profesoare acuzate că ar fi lovit o elevă și ar fi jignit-o, în timpul orei de curs, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul s-a petrecut joi, în timpul unei ore de curs, la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Iași.

Geanina E., elevă în clasa a X-a, susține că în timpul orei profesoara de limba engleză Daniela Zvetlana Luca ar fi lovit-o cu palma peste față, după care i-ar fi adresat cuvinte jignitoare.

„Eram la ora de engleză și susțineam o lucrare. Profesoara a venit înspre mine, mi-a luat lucrarea, a mototolit foile, apoi mi-a dat o palmă. M-am ridicat în picioare, i-am spus că mai aveam puțin de scris și ea m-a făcut nebună. Martori sunt colegii mei de clasă”, a afirmat Geanina E.

Ea spune că imediat după incident s-a dus la directorul unității pentru a-i relata cele întâmplate.

„Am dat o declarație scrisă, după care a fost chemată și profesoara. Ea și-a cerut scuze. A avut conflicte similare și cu alți elevi, dar nu atât de grave”, a declarat eleva.

În urma acestui incident, conducerea liceului ieșean a decis să constituie o comisie internă care să ancheteze cazul.

„Într-adevăr, a existat un conflict între profesoară și elevă. S-a format o comisie care se ocupă de caz. Profesoara a venit la noi în liceu în urmă cu doi-trei ani. S-a comportat normal până acum, nu au mai existat probleme, e o fire tăcută”, a precizat purtătorul de cuvânt al Liceului „Dimitrie Cantemir” din Iași, Ofelia Știrbăț.

Potrivit conducerii liceului ieșean, rezultatele anchetei vor fi cunoscute peste câteva zile.