Comitetul pentru Situații de Urgență în București: Se decide scenariul de funcționare a școlilor pentru următoarele două săptămâni
Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București se va reuni luni, 2 noiembrie, pentru a discuta scenariul de funcționare a școlilor pentru următoarele 14 zile.
„Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, IŞMB a propus Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă luni, 2 noiembrie. În temeiul Ordinului comun MEC – MS nr. 5.487/1.494/31.08.2020 şi în funcţie de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va hotărî scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile”, informează vineri Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Prefectul Capitalei: „Nu avem niciun motiv de relaxare”
Potrivit autorităților, la data de 30 octombrie rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a infectărilor cu Covid-19 nu a scăzut sub valoarea de 3 la mia de locuitori.
„Mâine va avea loc şedinţa CMSU. Noi am avut o şedinţă pregătitoare cu principalele structuri reprezentate în Comitet. Am solicitat puncte de vedere de la toate structurile reprezentate în Comitet şi vă pot spune că, în unanimitate, ideea este că vom menţine măsurile care deja au fost adoptate prin hotărârea trecută, având în vedere gradul de infectare care a crescut de la o zi la alta. Numărul de pacienţi depistaţi pozitivi este îngrijorător, deci nu avem niciun motiv de relaxare”, a anunţat, duminică, Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei.
Berbeceanu anunță că a înființat un call-center cu 72 de linii telefonice pentru anchetele epidemiologice
Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a anunțat că 72 de linii telefonice sunt folosite pentru anchetele epidemiologice din Capitală. Centrul a fost format în doar câteva zile cu ajutorul unor instituții, dar și al voluntarilor de la Facultatea de Medicină București.
Potrivit lui Traian Berbeceanu, în numai câteva zile, Instituția Prefectului Municipiului București în colaborare cu Primăria Generală și DSP București, cu suportul tehnic al STS, a reușit să înființeze un call-center cu 72 de linii telefonice. Acest lucru a fost posibil cu implicarea studenților voluntari de la Facultatea de Medicină București.