Compania aflată la originea scandalului cărnii de cal a intrat în lichidare
Compania franceză Spanghero, aflată la originea scandalului cărnii de cal în lasagna de vită, este scoasă la vânzare după ce a intrat în linchidare judiciară, a anunțat vineri președintele companiei, citat de AFP.
Cu sediul la Castelnaudary, sud-vestul Franței, fosta companie de intermediere și procesare de carne, care are aproximativ 300 de salariați, a intrat vineri în lichidare judiciară, cu posibilitatea de continuare a activităților în următoarele trei luni.
„Considerăm că cea mai bună soluție este să punem această structură pe piață, pentru ca alți operatori să asigure clienții”, a explicat președintele Spanghero, Barthélémy Aguerre.
Compania a pierdut 70% dintre clienți în urma scandalului cărnii de cal. Spanghero pierde aproxiativ 200.000 de euro pe săptămână, a declarat președintele companiei.
În februarie, Spanghero a fost acuzată oficial că a jucat un rol esențial în scandalul de amploare europeană și că ar fi revândut în deplină cunoștință de cauză carne de cal drept carne de vită.
În martie a fost dezvăluit un nou scandal de fraudă, care a afectat consumul și sănătatea publică: descoperirea a 57 de tone de carne de porc interzisă, de proveniență britanică.