Compozitorul Andrew Lloyd Webber s-a oferit voluntar să experimenteze vaccinul anti-Covid pe care îl dezvoltă Universitatea Oxford. În vârstă de 72 de ani, Andrew Lloyd a spus că va face orice pentru a demonstra că teatrele, actorii şi muzicienii se pot întoarce la lucru, scrie cotidianul britanic DailyMail.
În ultimele luni, atât , Andrew Lloyd Webber cât și producătorul său , Cameron Mackintosh, au fost foarte vocali în ceea ce privește ajutorul dat de guvernul britanic oferit industriei teatrului în timpul crizei.
„Tocmai am încheiat vaccinul experimental Oxford Covid-19. Voi face orice pentru a arăta că teatrele se pot redeschide în siguranţă”, a scris compozitorul pe pagina sa de Twitter.
Lloyd Webber a mai transmis cu o zi înainte că este „încântat că va fi vaccinat în cadrul testelor pentru vaccinul Oxford Covid-19”. „Admir cu adevărat modul în care acționați de fapt pentru a susține ceea ce credeți. Majoritatea oamenilor vorbesc doar mult, dar fac puțin”, a fost mesajul transmis de un fan de pe internet compozitorului.
Mesajul lui Wbber vine după ce producătorul său, Cameron Mackintosh, a confirmat că producţia ”Fantoma de la Operă” nu se mai joacă la West End după 34 de ani din cauza „problemelor financiare” cauzate de pandemia de coronavirus, potrivit DailyMail. Cariera ilustră a lui Webber ca și compozitor include Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (1968), Jesus Christ Superstar (1970), Evita (1976), Cats (1981), The Phantom Of The Opera (1986) și School Of Rock (2015).
Oamenii de știință de la Oxford consideră că au făcut un progres important în demersul lor de a găsi un vaccin Covid-19. Aceștia au descoperit cum se declanșează un răspuns care poate oferi o „dublă apărare” împotriva virusului, relatează ziarul The Telegraph.
Probele de sânge prelevate de la un grup de voluntari din Marea Britanie, administrate într-o doză de vaccin, au arătat că au stimulat organismul să producă atât anticorpi cât și „celule T ucigătoare”, scria, în luna iulie, The Telegraph.
Descoperirea este promițătoare, deoarece mai multe studii au sugerat că anticorpii pot dispărea în câteva luni, în timp ce celulele T pot rămâne în circulație ani de zile.
Cu toate acestea, sursa ziarului a avertizat că rezultatele, deși „extrem de promițătoare”, nu au dovedit încă faptul că vaccinul celor de la Oxford oferă o imunitate de lungă durată împotriva Covid-19.