Concluziile preliminare ale medicilor legiști în cazul incendiului din Constanța: cauza morții celor trei tinere

Publicat: 07 04. 2014, 17:53
Actualizat: 02 02. 2019, 04:20

Potrivit reprezentanților Serviciului de Medicină Legală din Constanța, concluziile preliminare ale rapoartelor întocmite în urma necropsiilor făcute în cazul celor trei tinere arată că acestea au murit din cauza „intoxicației acute cu monoxid de carbon și fum”, și nu în urma arsurilor suferite în timpul incendiului.

După ce au primit rapoartele medico-legale, rudele fetelor au putut ridica trupurile acestora de la morgă, iar zilele următoare le vor putea înmormânta.

Rudele celor trei tinere care și-au pierdut viața în incendiul respectiv îi acuză pe pompieri că nu și-au făcut datoria, că au venit fără măști de gaze și fără lanterne, dar și pe patronul localului că nu s-a asigurat că în clădire nu mai era niciun angajat, uitând de fete.

 

 

Martorii au povestit că în momentul izbucnirii incendiului în restaurant, în club și în cazinou se aflau câteva zeci de persoane. Cele trei tinere care au decedat au rămas blocate în vestiarul restaurantului, fiind găsite de echipele de intervenție printre dărâmături, după ce plafonul s-a prăbușit.

Una dintre tinerele decedate este cântăreața localului, Ioana Nicoleta Cengher (22 de ani), din Costinești. Ea absolvise Școala Populară de Artă, iar acum era studentă la Drept. Tânăra obținuse multe premii și distincții la concursurile muzicale din țară și participase la numeroase festivaluri.

Celelalte două tinere care au murit în tragedia de la Constanța erau dansatoare. Nicoleta Vasilițeanu avea 23 de ani și era din Constanța, iar Mihaela Tucă avea 24 de ani și era din Mangalia.

De asemenea, în incendiu au fost rănite patru persoane – Nicoleta Buirencu, o dansatoare de 19 ani, care a fost transportată la un spital din București, un bărbat de 40 de ani, Adrian Roman, care s-a intoxicat cu fum și este internat la Spitalul Județean Constanța și două persoane care au fost transportate la spitalul din Constanța, dar în cazul lor nu a fost necesară internarea. Nicoleta Buirencu este studentă la Științe Economice, din Constanța.

Clădirea cu două etaje, în care funcționau restaurantul, un club rock și un cazinou, este construită în perioada 1925 – 1926, având planșee și mare parte din structură din lemn, astfel că focul s-a propagad foarte repede.

Proprietarul restaurantului „Beirut” este George Karam și deține localul prin intermediul societății Middle East Parteners SRL. De asemenea, Karam se ocupă și de alte firme, o parte dintre acestea fiind însă radiate.