Avocatul brașovean Victor Teodorescu, acuzat că a plătit un asasin pentru a-i ucide soția, a fost condamnat definitiv de instanța supremă la 25 de ani de închisoare cu executare.
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins ca nefondat recursul lui Victor Teodorescu și au menținut decizia din 27 februarie 2012 a Curții de Apel Brașov prin care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.
Instanța supremă a dedus din pedeapsa aplicată lui Teodorescu durata reținerii și arestării preventive, respectiv de la 15 iunie 2011 la 18 martie 2013.
În 27 februarie 2012, Curtea de Apel Brașov l-a condamnat pe avocatul brașovean Victor Teodorescu la 25 de ani de închisoare.
De asemenea, Curtea de Apel Brașov a decis atunci ca Erwin Victor Preșmereanu, asasinul plătit de avocatul brașovean, să plătească daune morale în valoare de 50.000 de euro fiicei lui Victor Teodorescu.
Decizia a fost contestată de Victor Teodorescu la instanța supremă, care în 18 martie a dat o decizie definitivă în acest dosar.
Victor Teodorescu a fost judecat pentru instigare la omor calificat după ce, la sfârșitul lunii martie 2011, cu premeditare și din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Preșmereanu să-i ucidă soția. Potrivit procurorilor, scopul crimei ar fi fost acela de a încasa prima de asigurare a femeii în valoare de 150.000 de euro.
Violeta Teodorescu a fost omorâtă în 29 martie 2011, în locuința sa, cu 25 de lovituri, cu un cuțit și cu un levier. În 14 iunie 2011 a fost începută urmărirea penală pe numele avocatului pentru instigare la omor calificat, iar în 16 iunie acesta a fost arestat preventiv.
Preșmereanu a fost prins în 2 aprilie 2011, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În 21 septembrie 2011, Erwin Preșmereanu a fost condamnat de Curtea de Apel Brașov la 16 ani și opt luni de închisoare pentru omor calificat, la care s-a adăugat un rest de pedeapsă anteriorară de doi ani de închisoare pentru alte infracțiuni.
Decizia Curții de Apel Brașov a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație de Justiție, care a menținut sentința de condamnare, hotărârea instanței supreme rămânând definitivă în 14 martie 2012.