Prima pagină » Știri » Condiții de Evul Mediu pentru elevii unei școli din Capitală: Tencuiala cade de pe pereți, prin geamuri bate vântul și toaletele sunt defecte – VIDEO

Condiții de Evul Mediu pentru elevii unei școli din Capitală: Tencuiala cade de pe pereți, prin geamuri bate vântul și toaletele sunt defecte – VIDEO

Condiții de Evul Mediu pentru elevii unei școli din Capitală: Tencuiala cade de pe pereți, prin geamuri bate vântul și toaletele sunt defecte - VIDEO
Elevii Școlii 7 din cartierul bucureștean Băneasa învață în săli de clasă cu mobilă veche, pereți de pe care cade tencuiala și cu geamuri prin care suflă vântul, susțin părinții acestora.

Mai multe băi au fost închise deoarece obiectele sanitare cad pur și simplu din perete.

Școala trebuia renovată încă de acum patru ani, prin programul BEI, în care au fost incluse peste 100 de școli.

Reprezentanții școlii afirmă că până la finalul litigiului nu pot face altă licitație și alege alt constructor ca să finalizeze lucrarea.

„Condițiile sunt destul de rele, nu s-au mai făcut investiții de 10 ani. Vreo două băi sunt închise, s-au spart țevi, au fost infiltrații, un zid a căzut la baie. Pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor, băile cu probleme au fost închise. Dar acum o parte dintre copii trebuie să urce sau să coboare un etaj pentru a merge la toaletă. la alte toatele, WC-urile nu sunt funcționale, iar dacă nu curge apa, miroase. La sala de clasă s-a scos parchetul, s-a pus linoleum, feroneria de la ferestre este stricată, mobilierul este vechi. Anul trecut s-au adus 100 de bănci care ajung pentru 3 clase din 24. Restul sunt vechi. Conducerea școlii ne-a spus că nu sunt bani, iar reabilitarea este blocată din cauza litigiului între primărie și constructor. Primăria Sectorului 1 nu ne dă fonduri, zic cei de la școală. Primăria Capitalei, la fel. Cei de la Primăria Sectorului 1, în urma presiunilor părinților, au spus că pot aloca 100.000 euro anul acesta pentru anumite reparații, dar nu se rezolvă problema de fond, o renovare generală. Dorim condiții normale pentru copiii noștri, să poată învăța în această școală. Am putea muta copilul la altă școală, dar nu aceasta este soluția pentru că este școala din cartierul nostru, este cea mai apropiată, și în loc să iau copilul și să stăm în trafic o oră dus, o oră întors, să străbat Bucureștiul, e mai normal să-l duc la școala de lângă casă, la 5 minute de mers pe jos”, a declarat Vasile, tatăl unui elev, pentru hotnews.ro.

Școala Gimnazială nr. 7 a fost inclusă în programul „Reabilitarea Infrastructurii Educaționale din Municipiul București”, derulat de Primăria Capitalei împreună cu BEI. Lucrările de reabilitare a școlii au început în 2012 și aveau termen de finalizare anul 2015.

„Având în vedere litigiul aflat pe rolul instanțelor de judecată între antreprenorul care a executat lucrările la unitatea de învățământ mai sus amintită și Primăria Municipiului București, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice Sector 1 nu a putut să realizeze lucrări de reabilitare/modernizare deoarece nu s-a efectuat recepția la terminarea lucrărilor, conform Hotărârii Guvernului nr.343/2017. Prin acordul Primăriei Municipiului București – Direcția Generală Investiții – Direcția Urmărire Proiecte, dat în favoarea Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice Sector 1, se vor putea executa doar lucrări de reparații necesare pentru întreținerea acesteia, în vederea asigurării securității elevilor”, acesta a fost răspunsul instituției în privința problemelor semnalate de părinții elevilor de la școala care stă să cadă pe ei.

Autor

Citește și