Conducerea CJ Vaslui crede că eliminarea „Cornului și laptelui” va atrage foame printre copii

Publicat: 21 03. 2013, 20:34
Actualizat: 06 02. 2016, 15:13

Conducerea Consiliului Județean Vaslui dezaprobă intenția premierului Victor Ponta de a elimina programul „Cornul și laptele” din școli și consideră că renunțarea la acest program va duce la absenteism și foame mai mare în rândul elevilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreședintele PNL al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Corneliu Bichineț, critică intenția premierului Victor Ponta de a elimina programul „Cornul și laptele” pe motiv că este „o risipă de bani”, considerând că, pe lângă elevii care beneficiază zilnic de aceste produse alimentare, vor avea de pierdut și firmele distribuitoare.

În opinia lui Bichineț, renunțarea la acest program social va atrage atât absenteism, cât și foame mai mare în rândul elevilor.

„În condițiile unei sărăcii cumplite în satele românești și în cartierele mărginașe ale orașelor, am constatat de-a lungul anilor că programul „Laptele și cornul”. pentru copiii nevoiașilor este o mană cerească. Stoparea acestui program, introdus cu ani în urmă de Adrian Năstase, va atrage foame mai mare în rândul copiilor, absenteism și pierderi economice la cei care fac aprovizionarea școlilor. Eu aș dori o lege cruntă care să elimine definitiv etnobotanicele din școli și nu laptele și cornul”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX vicepreședintele CJ Vaslui, Corneliu Bichineț.

La nivelul județului Vaslui, peste 44.000 de elevi beneficiază de programul „Cornul și laptele”, pentru care sunt cheltuiți anual 11 milioane de lei.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că Guvernul intenționează să renunțe la programul „Cornul și laptele”, iar banii folosiți vor fi direcționați către programele after-school, care ar putea intra în aplicare din toamnă.

„Vreau aceiași bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie și vin la școală și e bine pentru părinți – vorbesc de cei din familii modeste, unde programul își atinge scopul – și sunt foarte mulți copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba”, a susținut Ponta.

El a mai precizat că un program „mai țintit” pentru cei care au nevoie de ajutor, precum cel de after-school, ar fi mai potrivit a fi finanțat de la bugetul de stat.