Cei care și-au prezentat demisiile sunt Gabriel Dumitrașcu, președintele Consiliului de Administrație al RADET, și alți patru membri, directorul general al regiei părăsind funcția începând cu luna septembrie. Aceștia ar fi trebuit să rămână în fruntea Regiei până în anul 2019.
Astăzi, șefii RADET au declarat că situația este în continuare critică și că hotărârea pe care au luat-o este „un semnal de cod roșu”. Aceștia au acuzat Primăria de lipsă de comunicare și de atitudine duplicitară și au arătat că la niciunul dintre ultimii primari ai Bucureștiului, Sorin Oprescu și Gabriela Firea, nu au găsit înțelegere pentru rezolvarea problemelor. Președintele C.A. al RADET, Gabriel Dumitrașcu, a accentuat și că există grupuri de interese politice în jurul Regiei.
Această hotărâre vine la o zi după ce Primăria București a anunțat că va vira în conturile RADET suma de 19 milioane lei, adică ultima tranșă din subvenția pe care municipalitatea o datora regiei pentru perioada martie – mai 2016, pentru a putea fi continuat programul de reparații.
„Am luat toate măsurile pentru ca RADET să poată demara în această perioadă lucrările de reparații la rețeaua de termoficare, astfel încât cetățenii Capitalei să beneficieze în această iarnă de apă caldă și căldură la parametrii optimi. Când am preluat mandatul de primar general, datoria pe care Primăria Capitalei o avea către RADET era de 64 milioane de lei, această sumă reprezentând neplata subvenției pentru perioada martie — mai 2016.
Până astăzi, am plătit RADET suma de 45 milioane de lei, iar zilele următoare se va face viramentul și pentru suma de 19 milioane de lei, așa că putem spune că vom fi la zi cu subvenția”, a transmis Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.
Tot în problema RADET, la sfârșitul lunii iunie, Primarul General al Capitalei a solicitat o rectificare bugetară de 3,5 milioane de euro, bani care să fie utilizați strict pentru remedierea problemelor Regiei.
„Mă voi întâlni și cu conducerea ELCEN, voi solicita o întâlnire și la premierul Cioloș și la ministrul Energiei. (…) În acest moment, suma care este necesară pentru reparațiile urgente, pentru rețelele cele mai îmbătrânite, este de aproximativ 3,5 milioane de euro”, spunea atunci Gabriela Firea.