Conferință Mediafax Health: Ce ne spune PREDATORR despre boala cronică de rinichi

Publicat: 28 11. 2014, 18:50

Boala Cronică de Rinichi (BCR), odată instalată, evoluează cu pierderea treptată și definitivă a funcției renale. Riscul de deces pentru această categorie de pacienți este foarte mare (majoritatea deceselor fiind de cauză cardiovasculară) doar una din cinci persoane afectate de BCR ajungând în stadiul terminal al bolii care impune terapii de substituție a funcției renale. Intervențiile terapeutice pot limita progresia BCR și apariția complicațiilor, pot diminua riscul cardio-vascular sau preveni acutizarea bolii.

Studiul Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), demarat în 2013 și realizat de Societatea Română de Nefrologie (SRN) în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, este primul studiu care permite aprecierea cu acuratețe a prevalenței Bolii Cronice de Rinichi în România.

Consecvent misiunii asumate ca leader în dezvoltarea și implementarea programelor de management integrat al Bolii Cronice de Rinichi, a programelor educaționale adresate medicilor și asistenților de diverse specialități implicați în îngrijirea bolii cronice de rinichi și a activităților de conștientizare și educație terapeutică în rândul pacienților, Grupul SofMedica, prin compania International Healthcare Systems (IHS) – Centre de Nefrologie și Dializă, a susținut în calitate de unic sponsor al Societatii Române de Nefrologie desfășurarea studiului PREDATORR, ale cărui date sunt de maximă importanță pentru fundamentarea, elaborarea și implementarea politicilor publice de prevenție și intervenție asupra bolilor cronice cu impact major asupra sănătății, precum și pentru planificarea si alocarea rațională a resurselor sistemului de sănătate din România.

Rezultatele Studiului Național PREDATORR vor fi prezentate în cadrul unui eveniment care va avea loc miercuri, 3 decembrie, ora 9.30, la Hotelul Radisson, sala Atlas. La eveniment vor participa Vasile Ciurchea, Președinte, CNAS, Prof. Eugen Moța – Vicepreședinte SRN, Prof. Gabriel Mircescu – Viitor Președinte ales al SRN, Prof. Adalbert Schiller – Vicepreședinte SRN, Dr. Dimitrie Capșa – Director Medical al International Healthcare Systems (IHS), Georgios Sofianos – CEO Grup SofMedica.

Principalele teme de discuție abordate vor fi: principalii factori de risc pentru apariția bolii cronice de rinichi; abordarea interdisciplinară a bolii cronice de rinichi; stare de fapt și perspective în problematica bolii cronice de rinichi în România; prezentare și analiză rezultate studiu PREDATORR privind boala cronică de rinichi; prevenția bolii cronice de rinichi și elaborarea unui program de prevenție; Registrul Național al bolnavilor cu BCR aflați în predializă.

Despre Grup SofMedica

Grupul SofMedica activează din 1994 în Sud-Estul Europei (România, Grecia, Bulgaria și Cipru) exclusiv în domeniul medical, oferind tehnologii medicale inovatoare pentru mii de pacienți, precum și servicii medicale specializate pentru pacienții cu afectiuni cornice.

Compania International Healthcare Systems (IHS), membră a Grupului SofMedica, a fost declarată ofertant câștigător al licitației internaționale pentru privatizarea serviciilor de dializă din România, organizată sub supravegherea Băncii Mondiale în anul 2004.

Proiectul de dezvoltare a companiei IHS a început cu deschiderea a două centre de dializă în București și Buzău, în anul 2005, ajungând în prezent la un număr de 14 centre de Nefrologie și Dializă în mai multe orașe din țară. În Strategia de dezvoltare a companiei  sunt prioritare managementul integrat al bolilor cronice pe întreg parcursul acestora, educația continuă a profesioniștilor și dezvoltarea de programe educaționale pentru pacienți, pentru a oferi servicii medicale de calitate, moderne, accesibile, cost-eficiente.

Despre Mediafax Talks 

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informațiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferințe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziție un forum de dezbatere despre subiecte și probleme arzătoare, precum și o modalitate de dialog cu autoritățile.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Mediafax Talks – Health Conferences” și înscrierile pentru participare le puteți găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/boala-cronica-de-rinichi