CONFIRMAT. Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a fost internat în spital cu Covid-19

Publicat: 12 05. 2020, 16:29
Actualizat: 12 05. 2020, 16:30
Sursă FOTO Bta.bg

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a fost internat pentru coronavirus, devenind cel de-al cincilea înalt funcționar guvernamental din țară care a obținut virusul.

Potrivit Russia Today, informația a fost confirmată chiar de el.

”Așa este, sunt bolnav. Primesc tratament ”, a spus Peskov după ce a fost întrebat despre diagnosticul său.

Agenția de știri RIA Novosti a publicat marți știrile. Nu există detalii suplimentare despre starea lui Peskov.

Peskov este al doilea oficial din administrația lui Putin care a obținut virusul, după ce șeful de personal al lui Putin, Serghei Kiriyenko, a dat rezultate pozitive la jumătatea lunii aprilie, potrivit The Moscow Times.

Primul ministru rus, Mikhail Mishustin, a fost, de asemenea, pozitiv la sfârșitul lunii aprilie, pe lângă miniștrii Rusiei pentru construcții și cultură. Mishustin a ajutat la conducerea răspunsului coronavirus al țării.

În timp ce Rusia a înregistrat relativ puține cazuri de coronavirus la începutul focarului, situația s-a înrăutățit în ultimele săptămâni

Săptămâna trecută, a fost raportat că Rusia se confruntă cu al doilea focar cu cea mai rapidă creștere din lume. SUA este prima.

Începând cu săptămâna trecută, țara a înregistrat peste 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, potrivit Worldometer. Cel puțin 2.116 de persoane au murit.