Prima pagină » Știri » Confruntat cu jurnaliștii „neștiutori”, Dușa se încurcă. Gafa ministrului Apărării

Confruntat cu jurnaliștii „neștiutori”, Dușa se încurcă. Gafa ministrului Apărării

Confruntat cu jurnaliștii
Legea invocată de către ministrul Apărării, Mircea Dușa, când a explicat la Brașov reglementarea intervențiilor în cazul zborurilor neautorizate în spațiul aerian românesc, vizează de fapt aprobarea unei OUG privind scutirea de la plata unor taxe, relatează MEDIAFAX.

Legea invocată de către ministrul Apărării, Mircea Dușa, când a explicat la Brașov reglementarea intervențiilor în cazul zborurilor neautorizate în spațiul aerian românesc, vizează de fapt aprobarea unei OUG privind scutirea de la plata unor taxe, relatează MEDIAFAX.

Ministrul Apărării a declarat, joi, la Brașov, când a fost întrebat despre survolările neautorizate ale spațiului aerian al României, că jurnaliștii ar trebui să studieze legea și să nu mai vorbească „prostii”, despre „OZN-uri și alte chestiuni care nu-și au locul”.

Întrebat de jurnaliști despre survolările neautorizate ale spațiului aerian românesc, ministrul s-a arătat deranjat de întrebare. „Aveți dumneavoastră o problemă?”, a întrebat-o ministrul pe jurnalista care i-a adresat întrebarea, apoi le-a recomandat ziariștilor să citească Legea 256/2001, ca să nu mai vorbească „prostii”.

Legea 256/2001 nu are însă reglementări referitoare la acest domeniu. Legea 256/2001 aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 213/2000 privind suspendarea plății taxei pe valoarea adăugată și scutirea de la plata taxei vamale și a suprataxei vamale de import pentru bunurile importate în cadrul ajutorului nerambursabil acordat de Guvernul Japoniei Guvernului României.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat, miercuri, la Pitești, că este necesară achiziționarea de avioane F 16 deoarece aproape zilnic spațiul aerian al țării este forțat de aparate de zbor „care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol”, ultima intervenție fiind în noaptea de luni spre marți.

„Să știți că este foarte necesar să achiziționăm avioanele pentru că aproape zilnic spațiul aerian al țării este forțat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol și în acel moment suntem nevoiți să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spațiul de survol al țării”, afirma Mircea Dușa.

El susținea că aceste lucruri de întâmplă „destul de des” și se folosesc, în momentul de față, de MiG-urile din dotare.

„Ieri noapte (n.r. – în noaptea de luni spre marți) s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice. Sunt tot felul de situații când noi, pe procedurile internaționale și europene pe care le avem pe această speță, acționăm, dar nu vă pot spune dacă am acționat în forță”, spunea ministrul Mircea Dușa.

Autor

Citește și