Consilier local, fiul unui cunoscut avocat, printre cei ridicați în urma perchezițiilor din Timiș în dosarul de evaziune fiscală de două milioane de euro
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Mehedinți, inspector principal Nicolae Lohon, șapte din cele 11 persoane ridicate sunt din județul Timiș, iar patru din Mehedinți, acestea fiind suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani și urmând să fie audiate la Parchetul Tribunalului Mehedinți.
În acelați timp, anchetatorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale persoanelor vizate, în încercarea de a recupera prejudiciul de două milioane de euro.
Conform sursei citate, printre cele patru persoane ridicate din Mehedinți se află frații Alin și Mihai Udriște, dețin la Drobeta Turnu Severin mai multe magazine alimentare, dar și o firmă de panificație.
De asemenea, a fost ridicat și dus la audieri și consilierul local PSD din Timișoara Andrei Petrișor, care este fiul unui cunoscut avocat din oraș, Petre Petrișor, fost președinte al Tribunalului Timiș și judecător al Curții de Apel Timișoara, al cărui nume a apărut în dosarul Mujea Marcelini și Zaher Iskandarani.
Andrei Petrișor, care deține o firmă de produse farmaceutice, a fost ridicat din locuința sa din Timișoara.
De asemenea, în urma descinderilor a fost ridicat și un bărbat din Strehaia. În timpul perchezițiilor făcute la două palate ale romilor rudele persoanelor vizate de anchetatori au provocat un întreg scandal, o femeie din familiile celor vizați aruncând cu o sticlă cu apă în camerele de filmat ale jurnaliștilor, iar o alta i-a împins pe reporteri, nemulțumite de întrebările care le erau adresate cu privire la dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate rudele lor.
Un număr de 22 de percheziții au avut loc, marți dimineață, în Timișoara, Drobeta Turnu Severin și Strehaia, la sediile a 13 firme și la locuințele unor oameni de afaceri, fiind vizate 15 persoane.
Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Mehedinți, inspector Nicolae Lohon, gruparea este suspectată de infracțiuni economice.
„În perioada 2008-2012, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, în relația cu partenerii și luând decizii cu privire la angajări și plăți, au dispus înregistrări de tranzacții comercale fictive în valoare de peste 5 milioane de euro, sustrăgându-se de la plata TVA și a impozitului pe profit”, a precizat Lohon.
Potrivit acestuia, prejudiciul în acest caz este de peste două milioane de euro, suspecții fiind cercetați pentru evaziune fiscală și spălare de bani.