Constantin: Consumul de carne din cal a crescut foarte mult în Franța, toată lumea a mers să testeze

Publicat: 03 03. 2013, 16:43
Actualizat: 25 06. 2013, 18:16

Consumul de carne din cal a crescut foarte mult în Franța în ultima perioadă, deoarece evenimentele recente i-au determinat pe cumpărători să testeze acest produs, a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a susținut că a aflat despre acest lucru chiar de la autoritățile franceze.

Ministrul Agriculturii a convocat, duminică la Palatul Victoria o ședință cu oficialii instituțiilor cu atribuții în gestionarea crizei generate de etichetarea greșită a cărnii de vită. La ședință participă și un reprezentant al Serviciului Român de Informații.

„Să știți că zilele trecute am fost în mai multe state, printre care și Franța, și acolo autoritățile spuneau că a crescut foarte mult consumul de carne cal. Toată lumea, vorbind despre cât de bună este carnea de cal, a mers și a început să testeze produsele respective”, a spus Constantin participanților la reuniune.

Scandalul cărnii de cal etichetate fals drept carne de vită a afectat aproximativ 15 țări europene.

Guvernul francez a dezvăluit existența unei filiere care trecea prin cel puțin cinci țări: Franța, Luxemburg, România, Olanda, Cipru. Cazul implică 750 de tone de carne folosită pentru prepararea a peste 4,5 milioane de produse vândute în 13 țări europene.

O anchetă a Guvernului de la Paris a indicat că firma franceză Spanghero, care acuzase furnizorul român, se află la originea etichetării greșite a cărnii de cal.