DNA l-a acuzat că Nicolescu și alte 11 persoane că au fi fraudat fonduri europene în valoare de 1,2 milioane euro. Procurorii susțin că Nicolescu ar fi accesat fondurile europene PHARE prentru construcția unui pod în localitatea Căteasca despre care ar fi arătat că a fost afectat de inundațiile din 2005 deși podul era deteriorat anterior. De asemenea, DNA susține că societatea ZEUS care a construit podul a fost avantajată în cadrul procedurii de licitație. Procurorii îl acuză pe Nicolescu că a aprobat ilegal suplimentarea contractului pentru podul de la Căteasca cu suma de 1 milion de euro.
Procurorii mai susțin că Nicolescu ar fi primit mită de la asociații companiei Zeus un spațiu comercial în centrul orașului Pitești. Anchetatorii mai susțin și că o parte din lucrările la podul de la Căteasca au fost subcontractate unor companii care sunt deținute de rudele lui Constantin Nicolescu. Citește mai jos precizările DNA:
„În cursul lunii martie 2009 Consiliul Județean Argeș, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziție publică prin licitație deschisă ce avea ca obiect reabilitarea unui pod (localitatea Căteasca) afectat de inundații. Fondurile respective proveneau din accesarea unui proiect finanțat din fonduri PHARE destinat strict reabilitării obiectivelor de infrastructură rutieră și de mediu afectate de inundațiile din perioada aprilie – mai și iulie – august 2005. Pentru a accesa banii europeni, funcționari din cadrul CJ Argeș au atestat în cererea de finanțare, în mod nereal, că respectivele poduri fuseseră afectate de inundații, deși ele fuseseră avariate anterior, așadar nu erau eligibile pentru proiectul respectiv. Cererea de finanțare a fost semnată de învinuiții Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș și de primarul comunei Căteasca, Oprescu Corneliu.
Contracte „aranjate”
În pofida aspectelor nereale consemnate în cererea de finanțare, în anul 2006 a fost încheiat respectivul contract de finanțare, existând indicii că beneficiarul, Consiliul Județean Argeș, a primit pe nedrept suma totală de 1.224.083,64 euro cu titlu de finanțare nerambursabilă de tip PHARE.
În cursul anului 2009, în urma licitației organizate de Consiliul Județean Argeș, contractul de reabilitare a podului a fost atribuit, în mod nelegal, societății comerciale ZEUS S.A., în condițiile în care inițial, câștigătoare a licitației fusese declarată o altă societate, înlăturată ulterior, în mod arbitrar, de comisia de evaluare, după reluarea procedurii dispusă de Constantin Nicolescu.
Societatea înlăturată se prezentase cu o ofertă financiară mai bună, respectiv cu 3.779.787,8 lei mai mică, sumă ce reprezintă prejudiciu în dauna CJ Argeș. Lucrările de construcție au fost executate de către SC ZEUS S.A. și SC DRACONES CONSTRUCT GRUP SRL Pitești, cea din urmă având ca asociat un afin al președintelui Consiliului Județean Argeș, respectiv ginerele acestuia. Mai mult, furnizor de bunuri pentru construcția lucrării era SC SETRO METAL GROUP SA Câmpulung, firmă controlată de asemenea, de o rudă apropiată a președintelui Consiliului Județean Argeș.
Pe baza unor înscrisuri falsificate, în cadrul unei proceduri de achiziție complet falsificate, în cursul lunii iunie 2010, Consiliul Județean Argeș a atribuit aceleiași firme, SC ZEUS S.A, un contract în valoare de 4.973.065,75 lei, pentru presupuse lucrări suplimentare la același pod care, în realitate nu se mai justificau, fiind executate anterior, în luna martie 2010.
În cursul anului 2009, Nicolescu Constantin a primit cu titlu de mită de la Dobre Grigore, acționar majoritar și administrator al SC ZEUS S.A., un spațiu comercial situat în municipiul Pitești, în suprafață de peste 300 mp, în valoare de 447.000 lei. Pentru a disimula infracțiunea de corupție, la data de 23 martie 2009, la Biroul Notarului Public Didea Ionel a fost încheiat un contract fictiv de vânzare-cumpărare.”, (sursa: comunicatul DNA)