Conform anunțului Administrației Prezidențiale, au fost invitați, joi, reprezentații PNL, de la ora 15.00, ai USR de la ora 16.00, cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 – UDMR și la 18.15 – grupul parlamentar al minorităților naționale.
Vineri sunt invitate la Cotroceni delegațiile PSD și ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. Președinția a mai precizat că fiecare delegație poate fi formată din maximum cinci persoane.
Reprezentanții USR au anunțat că din delegația partidului care va merge la Palatul Cotroceni vor face parte: Dan Barna, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Cristian Ghinea și Vlad Botoș.
La rândul său, Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că delegația PSD care va merge, vineri, la consultările de la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, pe tema situație în justiție, va fi formată din trei social-democrați, precizând că joi va fi anunțată componența acesteia.
Pe de altă parte, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenți la Palatul Cotroceni.
Referitor la anunțul președinților PSD și ALDE, Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că neparticiparea acestora la consultări i se pare un lucru „de-a dreptul ciudat”, însă nu obligă pe nimeni să se prezinte la Cotroceni.
Totodată, pe 1 aprilie, șeful statului a anunțat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient și mai puternic”.
La patru zile distanță, șeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes național care urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.