Contestațiile depuse de Ioana Băsescu pentru ridicarea sechestrului de la Nana au fost respinse

Publicat: 16 06. 2015, 10:50

This browser does not support the video element.

Ioana Băsescu a depus la Judecătoria Oltenița 30 de cereri de ridicare a măsurii asiguratorii, pe motiv că sechestrul ar fi fost instituit ilegal, informează Antena 3.

Ioana Băasescu spune că din documentație ar lipsi câteva documente. De asemenea, fiica președintelui spune că procurorii ar fi stabilit un preț mai mic pentru terenul ei.

Tribunalul Călărași a respins la începutul lui martie contestația depusă de Ioana Băsescu față de sechestrul impus pe o suprafață mare de teren din comuna Nana, motivând că solicitarea e inadmisibilă.

Parchetul a pus sechestru pe o parte din proprietatea familiei Băsescu în februarie, în dosarul privind retrocedarea ilegală a terenurilor din Nana.

Ioana Băsescu a luat în septembrie 2013 un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, în scopul cumpărării unui teren de 290 ha din județul Călărași, împrumut garantat cu soldurile prezente și viitoare ale unui cont deschis la CEC și cu terenul agricol achiziționat.

Firma Bergie ar fi falsificat două contracte de arendă. Actele au stat la baza contractului dintre Ioana Băsescu și firma italiană respectivă.