Prima pagină » Știri » Contre și acuzații între Gabriela Firea și PNL pe criza de la RADET

Contre și acuzații între Gabriela Firea și PNL pe criza de la RADET

Contre și acuzații între Gabriela Firea și PNL pe criza de la RADET
Primarul general, Gabriela Firea, răspunde acuzațiilor PNL potrivit cărora primarul general este de vină pentru situația de la RADET și spune că și liberalii s-au aflat mulți ani la cârma Regiei. PNL o acuză pe Firea că nu a făcut nimic pentru evitarea falimentului RADET.

„Așa cum arătam în ianuarie, PNL uită să spună că ani de zile s-a aflat la cârma RADET, iar acum preferă calea ușoară de a arăta cu degetul spre oricine altcineva decât propria incompetență. Am venit în fața bucureștenilor cu date concrete, cifre și ani, și revin cu informațiile ori de câte ori este nevoie, ca să nu uităm de unde s-a plecat: din punct de vedere financiar, pierderile RADET au scăzut cu 81% în mandatul meu de primar general; am luat luat toate măsurile manageriale astfel încât, dacă în anul 2015 se înregistra o pierdere de aproximativ 430 de milioane de lei, în anul 2017, valoarea acestora a fost de 160 de milioane de lei, iar în 2018, pierderile s-au situat la nivelul cifrei de 79 de milioane de lei. Este o scădere evidentă, pe care nu o poate contesta nimeni”, transmite Gariela Firea, printr-un comunicat de presă al PMB.

Reprezentanții PMB spun că în perioada 2009-2016, atribuțiile și coordonarea tuturor activităților ce țin de RADET au fost delegate viceprimarilor PNL, „respectiv: Mircea Raicu – 2009 – PNL; Marcel Nicolaescu – 2013 – PNL Mircea Raicu – 2016 – PNL”.

„Totodată, situația în Consiliul de Administrație al Regiei a fost următoarea:

– în perioada 2009-2013 Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, a fost președintele Consiliului de Administrație RADET;

– 2013-2015 Costin Berevoianu, președinte CA RADET, susținut de PNL;

– 2015-2016 Gabriel Dumitrașcu, alături de membri CA, Antonel Tanase, Alin Chitu, Andreea Miu, Marian Agiu, toți aceștia fiind membri PNL.

Acelasi partid se regăsește și în funcțiile de director general al RADET:

– 2013 Ilie Alexandru – susținut de viceprimarul PNL Marcel Nicolaescu;

– 2013-2014 Marian Agiu – PNL sector 6;

– 2015 Gabriel Ion Tănase – secretar general al biroului politic PNL București;

– 2015-2016 Valentin Vitalariu – PNL sector 6″, se arată în comunicatul PMB.

Referitor la datoriile Regiei, Primarul General Gabriela Firea spue că sursa datoriilor acumulate de RADET față de ELCEN și a penalităților aferente o reprezintă „modul dezavantajos de facturare pentru regia bucureșteană”.

„Am făcut demersuri la Ministerul Energiei pentru reglarea acestei situații generatoare de penalități artificiale, demersuri care au rămas fără răspuns. Subliniez că, în ultimii trei ani, subvenția a fost plătită la timp, ceea ce arată preocuparea noastră clară pentru echilibrarea situației Regiei, față de modul în care am preluat-o. În plus, reamintesc faptul că în sistemul de termoficare nu s-a mai investit la modul serios de 50-60 de ani, iar în actuala administrație RADET a reușit să reabiliteze 180 de km de conductă, ceea ce reprezintă foarte mult comparativ cu cât s-a reabilitat anterior, când nu mai pleca subventia de la Primăria Municipiului București către RADET, iar banii erau folosiți pentru alte scopuri, în loc să fie investiți în sistemul de termoficare”, mai transmite Gabriela Firea.

La rândul lor, consilierii PNL o acuză pe Gabriela Firea că nu a făcut nimic pentru a salva RADET de la faliment.

„De 3 ani de când a băgat RADET-ul în insolvență, dna Firea nu a făcut absolut nimic să evite falimentul regiei. Am avertizat-o de multe ori în acești 3 ani că perspectiva falimentului e inevitabilă în lipsa unor măsuri ferme. Astăzi, dna Firea face ceea ce știe mai bine: țipă și se ceartă cu toată lumea, încercând să-și ascundă incompetența. Lăsând „zgomotele de fond” la o parte, este clar că primarul general este singurul vinovat de dezastrul din sistemul de încălzire centralizată!”, a scris pe Facebook Cătălin Deaconescu, consilier PNL.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și