CONTROVERSE. Teoria genei est-europene și a vaccinului antituberculoză BCG. Ce spune Ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține că teoriile potrivit cărora est-europenii ar avea o genă care îi avantajează în lupta cu pandemia de coronavirus sau că vaccinul BCG ar putea ajuta imunitatea să lupte cu virusul oferă „speranță”, dar că „trebuie să rămânem precauți.
Nelu Tătaru a specificat pentru Digi24 că în prezent în România sunt mai multe studii clinice în desfășurare pentru a ajuta în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.
Vaccinul împotrvia COVID-19
„Un vaccin se face după ce avem un virus stabil la nivel de ARN, și nu modificări, pentru a putea identifica și o secvență pe care să o putem la un moment dat folosi în nașterea acestui vaccin”, a explicat ministrul Sănătății pentru sursa citată.
CONTROVERSE. Teoria genei est-europene și a vaccinului antituberculoză BCG. Ce spune Ministrul Sănătății
„Ne punem speranța în orice, dar trebuie să rămânem precauți. Testele vor evidenția dacă într-adevăr sunt și tratamente adjuvante. În acest moment, mergem pe un tratament simptomatic, un tratament cu antivirale, cu imunomodulatoare, cu antibiotic, ne adaptăm la fiecare etapă de evoluție și la fiecare pacient în parte”, a precizat Nelu Tătaru.
De asemenea, Ministrul Sănătății a anunțat în cursul serii de joi, 16 aprilie, faptul că în România e va implementa tratamentul cu anticorpi în cazul pacienților aflați în stare critică.
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în cadrul informării de joi că pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.