Prima pagină » Știri » Copiii cu probleme de obezitate și părinții lor, consiliați gratuit, psihologic și nutrițional. Cât la sută dintre români sunt obezi

Copiii cu probleme de obezitate și părinții lor, consiliați gratuit, psihologic și nutrițional. Cât la sută dintre români sunt obezi

Copiii cu probleme de obezitate și părinții lor, consiliați gratuit, psihologic și nutrițional. Cât la sută dintre români sunt obezi
Copiii supraponderali și obezi, precum și părinții acestora vor fi consiliați psihologic, medical, nutrițional și sportiv în cadrul campaniei "Trăim sănătos!", lansată de Fundația Wings și Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și promovarea Programelor și Strategiilor.

Ultimele studii efectuate la nivelul Uniunii Europene clasează România pe locul al treilea în Europa, după Grecia și Iugoslavia, în ce privește obezitatea infantilă, în condițiile în care în anul 2003 statisticile europene situau România pe locul 23 în privința procentului de persoane supraponderale, incluzând și obezii.

Datele recente arată că 50 la sută dintre români sunt supraponderali și 25 la sută sunt obezi.

Programul împotriva obezității infantile se adresează copiilor cu vârste cuprinse între șase și 14 ani din București, în prezent fiind vorba de un proiect pilot.

„Înscrierile în cadrul programului au început din luna septembrie pe site-ul fundației și vor continua pentru o perioadă de 12 ani. Fundația Wings vine în sprijinul copiilor supraponderali și obezi din București oferind consiliere medicală, nutrițională, psihologică și sportivă. Peste 100 de copii cu probleme grave de greutate vor beneficia în mod gratuit de activități sportive sub atenta supraveghere a unor antrenori, precum și de consiliere psihologică, nutrițională și medicală”, a declarat președintele fundației, Rebeca Walter, la lansarea campaniei.

Ea a atras atenția că, de cele mai multe ori, părinții sunt responsabili de problemele de greutate ale copiilor.

„Copiii supraponderali sau obezi au mai multe șanse să rămână obezi ca adolescenți decât copiii mai slabi. Cu cât un copil se menține obez odată cu înaintarea în vârstă, șansele ca el să devină un adult obez cu mari probleme de sănătate sunt cu atât mai mari. Adolescența în mod special pare să fie o perioadă sensibilă pentru apariția obezității. În jur de 80 la sută dintre adolescenții obezi devin adulți obezi”, a precizat Rebeca Walter.

Președintele Fundației Wings a mai menționat că adolescenții și copiii cu probleme de greutate nu au încredere în ei, sunt nemulțumiți de aspectul lor fizic și sunt mai predispuși la a avea rezultate slabe la învățătură, la a fi izolați sau la a avea perspective mai reduse în găsirea unui loc de muncă.

La nivel european, din cei 5,5 milioane de oameni afectați de obezitate, doar 10 la sută merg la un control medical și numai unu la sută dintre ei sunt incluși într-un program național de educație împotriva obezității.

Persoanele care vor să intre în program se pot înscrie pe site-ul fundației www.fundația-wings.ro.

Citește și