În prag de sărbătoare, copiii s-au bucurat de atmosfera pregătirilor de Paște în familie, cu ajutorul echipei Dr.Oetker: au vopsit ouă în culori vesele, au decorat prăjituri și au preparat tradiționala pască iar la finalul atelierelor, fiecare a plecat acasă cu ouă colorate, pască și fursecuri decorate. Zilele de sărbătoare au prins culoare și în celelalte sate, Cisnădie și Hemeiuș dar și in Comunitatea de tineri, Iepurașul aducând cadouri pentru toți cei 200 membri ai comunității. Vopsitul ouălor cu ajutorul vopselelor Carmin a fost prilej de joacă și de amuzament pentru copii, în special când au trecut la etapa de decorare a lor cu stickerele vesele. Valentin, 8 ani, singurul baiețel de la atelierul de colorat ouă, exclamă bucuros: „Am vopsit 10 ouă și după ce le decorez le pun în siguranță pentru Paște!”.
Unii copii, precum Geanina, de 12 ani, erau la prima experiență de acest fel, și au fost foarte bucuroși să vadă că e foarte ușor și distractiv. Prăjiturile sunt sufletul sărbătorii, iar cu decorațiunile de la Dr.Oetker, prăjituritul devine o joacă. În atelierul de prăjiturit și decorat au participat copii de toate vârstele: Denisa, 7 ani și Amalia de 10 ani au mai fost și în trecut la evenimentele Dr.Oetker și de-abia așteptau să însuflețească dulciurile cu mesaje vesele. Samir, 12 ani, e deja un bucătăraș cu experiență, care s-a descurcat bine fără prea multe îndrumări din partea celor mari: „Mă bucur mult că sunt aici, îmi place să gătesc și întotdeauna o ajut pe mama în bucătărie”, iar adolescenții au aflat ingredientele secrete pentru o pască delicioasă.
Organizația SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizații non-profit din lume. Încă de la înființarea sa, în anul 1949, de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acționează în 134 de țări și oferă 1800 de programe și servicii unui număr de peste un million de beneficiari. În țara noastră, SOS Satele Copiilor România ocrotește și sprijină astăzi, la aproape 25 de ani de la înființare, mai mult de 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.