Copiii săraci din India sunt trimiși la „școli de HOȚI”, ca să învețe cum să fure de la nunțile bogătașilor. Cât câștigă micuții infractori

Publicat: 31 08. 2024, 13:00
Actualizat: 31 08. 2024, 13:04

Din cauza sărăciei, unele familii din India sunt nevoite să recurgă la mijloace disperate, pentru a-și asigura traiul zilnic. „Școlile de hoți” au devenit o soluție pentru persoanele din mediile vulnerabile care-și trimit copiii să învețe să fure de la bogătași, pentru a avea un trai ceva mai decent.

Kadia, Gulkhedi și Hulkhedi, trei sate din provincia Madhya Pradesh, India centrală, au devenit cunoscute pentru faptul că învață copiii să devină niște hoții iscusiți. Micuții infractori sunt formați de „gangsteri profesioniști”, care îi învață toate secretele vieții de infractor.

Părinții sunt cei care își trimit copiii la astfel de „școli de hoți”, iar ceea ce îi îndeamnă să recurgă la un astfel de gest est lipsa unui trai decent. Micuții încep să învețe cum să fure de la 12 -13 ani.

La „școala de hoți”, sunt instruiți cum să fure din buzunare, să smulgă genți în locuri aglomerate, să se sustragă de la urmărirea poliției sau să reziste la bătăi.

După un an de instruire, se consideră că aceștia sunt pregătiți să își înceapă viața de infracțiuni, furând de la nunțile bogătașilor, arată o investigație a postului NDTV (New Delhi Television), preluată de publicația South China Morning Post.

Realitatea crudă este că acest stil de viață riscant le permite adolescenților să câștige de cinci până la șase ori mai mult decât taxa de școlarizare. De asemenea, părinții lor primesc o primă anuală de 500.000 de rupii (6.000 $)

Potrivit statisticilor, peste 300 de copii, instruiți în astfel de școli, au fost implicați în furturi de la nunți în India.

Spre exemplu,  în timpul unei nunți fastuoase în Jaipur, nord-vestul Indiei, un „elev” a furat o geantă ce conținea bijuterii în valoare de 15 milioane de rupii (180.000 de dolari). De asemenea,  în martie, un tânăr de 24 de ani, absolvent al unei „școli de hoți”, a furat o geantă cu bijuterii la o nuntă în Gurgaon, nordul Indiei.

Inspectorul de poliție Ramkumar Bhagat a spus că, deoarece majoritatea infractorilor sunt minori, este „extrem de dificil” pentru poliție să ia măsuri.

CITEȘTE ȘI: