Copil de 8 ani omorât de o vacă. Animalul i-a smuls un braț și l-a călcat în picioare

Publicat: 06 11. 2012, 10:42
Actualizat: 25 03. 2019, 22:23

Un băiețel de opt ani din județul Arad și-a pierdut viața, luni seară, după ce o vacă a vecinilor i-a smuls complet un braț și l-a călcat în picioare, copilul ajungând la spital cu numeroase leziuni ale organelor interne și cu brațul adus de părinți într-o geantă.

Incidentul a avut loc în localitatea arădeană Galșa, luni după-amiază, în timp ce băiețelul de opt ani se afla la vecini, împreună cu fratele lui de zece ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit localnicilor, cei doi băieți au mers să se joace lângă animalele din gospodărie, iar cel mai mic a vrut să mângâie o vacă ce avea legată de gât o sfoară.

„Din relatări reiese că băiețelul a prins sfoara, iar vaca s-a speriat și a luat-o la fugă, târându-l pe o distanță de circa o sută de metri. Brațul copilului a fost smuls complet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Arad, Camelia Tuduce.

Fratele victimei a strigat după ajutor, iar localnicii au chemat o ambulanță, însă băiețelul a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență cu leziuni foarte grave.

„Practic, brațul smuls a fost adus de părinți într-o geantă. Niciodată în cariera mea nu am văzut așa ceva. Decesul a fost urmare a mai multor hemoragii interne și externe, pentru că animalul l-a călcat pe copil în picioare. Au fost leziuni cerebrale grave, ruptură de splină, contuzii la coloana cervicală, traumatisme pulmonare și alte tipuri de leziuni”, a declarat medicul Zeno Moldovan, care l-a preluat pe copil.

Polițiștii urmează să îi audieze atât pe proprietarii animalului, cât și pe părinții copilului.