Copil de nouă ani dat dispărut joi seară, găsit mort în zona unei sonde de petrol din Prahova

Publicat: 28 02. 2014, 12:07
Actualizat: 30 07. 2014, 03:01

Un copil de nouă ani, dintr-o comună prahoveană, a cărui dispariție a fost anunțată, joi seară, de către părinți, a fost găsit mort în cursul dimineții de vineri, în zona unei sonde de petrol din județul Prahova, în urma necropsiei urmând a stabilite cauzele morții copilului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Georgian Drăgan, polițiștii de la secția din comuna Ariceștii Rahtivani au fost anunțați, joi seară, despre dipariția unui băiat de nouă ani din localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Copilul a fost văzut ultima oară joi după-amiază, la ora 13:00 când a mers la locul de muncă al mamei sale, care lucra într-o gospodărie din comună, după care a plecat spre casă în aceeași localitate.

Două ore mai târziu, tatăl copilului și-a sunat soția anunțând că băiețelul nu a ajuns acasă, astfel că familia a început căutările în comună, iar la ora 20:00, constatând că nu-l găsește pe copil, a anunațat dispariția acestuia.

Cazul a fost preluat de Serviciul de investigații criminale din cadrul IPJ Prahova, iar în urma căutărilor copilul a fost găsit mort, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01:00, în apropierea unei sonde de petrol.

Surse apropiate anchetei au declarat că la examinarea sumară a cadavrului nu se observă urme de violență, însă necropsia urmează să stabilească cu exactitate cauza morții copilului.

Principala ipoteză a anchetatorilor este aceea că băiețelul ar fi murit intoxicat cu gaze de sondă.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a se stabili dacă perimetrul sondei, care aparține Companiei Petrom, era asigurat corespunzător, au declarat sursele citate.

Cadavrul copilului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Prahova pentru necropsie.

Daciana Ilie, corespondenti@mediafax.ro