Copil de zece ani, dus la spital cu arsuri grave după ce a fost pedepsit de tatăl său

Publicat: 21 07. 2013, 12:30
Actualizat: 21 07. 2013, 12:30

Un copil în vârstă de zece ani, din localitatea vasluiană Ivănești, a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce a fost pus de tatăl său cu mâna dreaptă pe jarul dintr-o sobă, ca o corecție pentru faptul că dăduse foc la niște paie în șura locuinței, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit primelor cercetări ale polițiștilor vasluieni, copilul a dat foc la niște paie și crengi de copac în interiorul șurii, focul fiind stins de către un vecin care a observat ieșind fum din adăpostul pentru animale.

În momentul în care a aflat de isprava făcută de către fiul său, tatăl copilului a decis să-l pedepsească, punându-l cu mâna dreaptă pe jarul dintr-o sobă. Deși băiatul a suferit arsuri grave de gradele II și III, părinții nu au vrut, într-o primă fază, să ducă copilul la spital, apelând la serviciile medicului din sat.

Abia după două zile, o farmacistă din localitate a sunat la 112, după ce a observat că rănile de pe mâna copilului s-au agravat.

Băiatul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Urgență Vaslui, fiind ulterior transferat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași.

„Tatăl copilului, un bărbat de 34 de ani, este cercetat de polițiști pentru rele tratamente aplicate minorului. Însă, încadrarea juridică exactă se va face în funcție de rezultatul final al anchetei și a concluziilor medico-legale”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Mihaela Ștraub.

Băiatul de zece ani este cel mai mare dintre copiii bărbatului de 34 de ani, micuțul fiind însoțit la spitalul din Iași de către mama sa.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro